Pleternički Ramci nastupili u Zagrebu i kod Travnika-slijede u Brčkom i Širokom Brijegu

DVA NASTUPA IMAT ĆE RAMCI NA POŽEŠKOM AUREA FESTU

PLETERNICA – Iako su ljetni mjeseci i vrijeme godišnjih odmora Zavičajno kulturno-umjetničko društvo Rama iz Pleternice bilježi brojne nastupe.

Tako su pozvani na Međunarodnu smotru folklora u Zagrebu gdje su nastupili zajedno sa 12 folklornih skupina iz cijelog svijeta.

-Nastupili smo na  Gornjem  gradu i Trgu bana Jelačića gdje smo izveli pjesme Ganga, Bećarac, Brojkalica i Poravno, te poznato Ramsko kolo- kazao nam je predsjednik ZKUD Rama Jure Vidakušić. Nakon ovog dvodnevnog nastupa sa noćenjem u Studentskom domu S. Radića u Zagrebu Ramci su produžili u susjednu Bosnu i Hercegovinu gdje su nastupili u Đelilovcu kraj Travnika.

Potporu za ova gostovanja dali su Požeško-slavonska županija i grad Pleternica.

Prije ovih nastupa gostovali su u Sopnici kod Sesveta na smotri zavičajnih društava BiH, a slijede novi nastupi slijedećih tjedana.

-Početkom kolovoza trebali smo nastupiti na Smotri crkvenog pučkog pjevanja kod naših prijatelja iz KUD Svilenka u Buku, no zbog ranije dogovorenog gostovanja putujemo u Široki Brijeg zajedno sa folklorašima KUD Orljava iz Pleternice, a 15. kolovoza imamo nastup u Brčkom – kaže nadalje Vidakušić i dodaje da krajem kolovoza i početkom rujna imaju dva nastupa u Požegi na priredbama Aurea festa.

Na  navedenim gostovanjima nastupa dvadesetak članova ZKUD Rama.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment