Pleternički osnovnoškolci pokreću solidarnost, odgovorite im

Autor: Požega.EU

I ove školske godine OŠ fra Kaje Adžića Pleternica sudjeluje u međunarodnom Erasmus+ projektu „p.s. Pokreni solidarnost“ koji se paralelno provodiu školama u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji i Poljskoj tijekom dvije školske godine. Koordinator projekta u Hrvatskoj je Centar za mirovne studije.

Projekt ‘p. s. Pokreni solidarnost’ temelji se na vrlo jednostavnoj zamisli: poruka u boci. Naime, 21. ožujka svake godine, na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, djeca i tinejdžeri šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice. Razglednice koje se šalju u ovom projektu fotografijom nose snažnu poruku i potiču nas na razmišljanje koliko jesmo i koliko možemo biti solidarni.

Mladi Pleterničani pridružili su se svojim europskim kolegama u pisanju razglednica te u  poštanskim sandučićima na pleterničkom području više od 60 građana pronaći će razglednice s porukama solidarnosti koje su im uputili učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica.

U sklopu projekta ‘p. s. Pokreni solidarnost’ učenici promišljaju o vlastitim predrasudama i  pogledima na međugeneracijske odnose, mentalno zdravlje i zaštitu okoliša. Na radionicama su stvarali poruke solidarnosti kako bi ih poslali svojim susjedima te se nadaju njihovim odgovorima.

Odgovorite im. Željno iščekuju vaša promišljanja, ohrabrenja i dojmove o solidarnijem društvu.

Pošalji solidarnost!

Mirela Peroutka, pedagoginja

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88