Pleternička tržnica “raste” zavidnom brzinom

Autor: D.K.

Nova tržnica u Pleternici projekt je vrijedan 9 milijuna kuna od čega je 7,4 milijuna bespovratnih sredstava Europske unije kroz program Ruralnog razvoja mjere 7.4.1. , a mogla bi biti gotova do kraja ove godine.

Za manje od mjesec dana od polaganja kamena temeljca, izgrađeni su temelji pleterničke tržnice čije je gradilište obišla gradonačelnica Antonija Jozić s voditeljem gradilišta i nadzornim inžinjerom. Izgradnja gradske tržnice važan je projekt Grada Pleternice koji, osim izgradnje zgrade gradske tržnice sa zatvorenim i otvorenim, natkrivenim dijelom, obuhvaća i izgradnju kompletne prateće infrastrukture: parkirališnih prostora, pristupne ceste, javne rasvjete i ograde. “Zadovoljna sam napretkom radova, ovim tempom kako se radovi izvode tržnica će biti izgrađena i prije roka,” gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.


Podsjetimo, Projekt izgradnje gradske tržnice u Pleternici odobren je u okviru mjere 7.4.1 ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulture aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Izgradnja tržnice omogućena je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 7,4 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Pleternica je oko 9 milijuna kuna.

Višemilijunski projekt mogao bi biti gotov do kraja godine, a omogućit će stvaranje nove infrastrukture u Pleternici čime će se povećati atraktivnost grada, potaknuti razvoj ruralnog turizma te omogućiti poljoprivrednicima, naročito mladim obiteljima, nastavak rada i kvalitetnija egzistencija. “Kao gradonačelnica osjećam posebno zadovoljstvo kada stvaramo projekte za gospodarstvo. Ruralni smo kraj i jedan ovakav prostor je neophodan za rast i razvoj naše sredine posebice kada pogledamo strukturu proizvodnje koju imamo, ali i kvalitetu proizvoda naših poljoprivrednika,”zaključila je gradonačelnica Jozić.

FOTO: pleternica.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88