Pleternička Osnovna škola osvojila prvo mjesto za video uradak o dr. Andriji Štamparu na državnoj smotri učeničkih radova

Autor: Jelenko Topić

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu je održana završna svečana dodjela zahvalnica i priznanja na Državnoj smotri učeničkih radova u sklopu pilot – projekta Biosigurnost i biozaštita . Svečanost je organizirala Klinika za infektivne bolesti “ Dr. Fran Mihaljević” i Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu kao nositelji projekta u partnerstvu s Osnovnom školom  Vijenac iz Osijeka. Na smotri su se natjecali učenici iz 76 osnovnih i srednjih škola. Imali su zadatak izraditi mali znanstveni poster i videouradak na teme poput: Kako se zaštititi od zaraznih bolesti, Karantena u Dubrovniku, Dr. Andrija Štampar, Biosigurnost i biozaštita, Sars-Cov-2 u Hrvatskoj, Kako se prenose zarazne bolesti, Jedno zdravlje i dr.

Projekt je osmislila i pokrenula  mr. sc. Maja Kassa profesorica geografije, koja je zajedno s prof. Markotić izradila kurikulum Biosigurnost i biozaštita za osnovne i srednje škole.

Podršku projektu svojom nazočnošću su uveličali potpredsjednik vlade Davor Božinović, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar zdravstva Vili Beroš, saborska zastupnica Maja Grba Bujević, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, te ravnateljica Osnovne škole Vijenac Vesna Vrbošić.

Pod vodstvom profesorice Sanje Grbeš pleternička osnovna škola sudjelovala je u provođenju navedenog pilot – projekta u sklopu izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. Na Državnoj smotri su se predstavili svojim znanstvenim posterom o dr. Andriji Štamparu i istoimenim video uratkom.

Uručena im je nagrada za osobito isticanje u provedbi projekta zahvaljujući svojoj aktivnosti i marljivim radom.

Svojim video uratkom o dr. Andriji Štamparu osvojili su prvo mjesto i posebnu nagradu Hrvatskog društva za biosigurnost i biozaštitu. Profesorici Sanji Grbeš, te učenicima Leoni Soldo, Antei Soldo, Luki Capanu i Valentini Sesar posebnu nagradu uručili su potpredsjednik vlade Davor Božinović i prof. dr. sc. Alemka Markotić, nakon čega je video uradak prikazan svim sudionicima smotre.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot