Pleterničanka Ana Baketarić ima pjesmu za županjski festival – tekstove triju pjesama su napisali, a dvije uglazbili Požežani!

Autor: Jelenko Topić

-Ove godine, zbog aktualnih epidemioloških mjera, nažalost, nismo u mogućnosti “Šokačke pisme” održati 5. veljače, kako je planirano. Festival i sva popratna događanja prebacujemo u mjesec svibanj.
Oko svega smo u dogovoru s izvođačima i uskoro ćemo vas obavijestiti o točnom novom datumu održavanja festivala – stoji u priopćenju organizatora Festivala šokačke pisme u Županji.
Pozvali su ljubitelje tamburaške glazbe da do tada uživaju u novim festivalskim pjesmama koje će vrlo brzo predstaviti u programima radijskih postaja, putem najslušanijih internetskih glazbenih servisa i naravno, na festivalskom CD-u u izdanju Croatia Recordsa.

Za  taj festival Pleterničanka Ana Baketarić  je za taj festival pripremila pjesmu Na krilima vjetra za koju je tekst napisala Đurđa Habel, te glazbu i aranžman Stjepan Rudinski Ruda, a snimljena je u tonskom studiju Atelier 54 u Osijeku.

Pored toga još su tri čovjeka svojim djelima prisutni na tom festivalu i naravno na festivalskom albumu. Požežanin na radu u Lici Branimir Mikić napisao je stihove za dvije festivalske pjesme: Kući mirno kreni koju je uglazbio Požežanin Tomislav Jakobović, aranžirao Josip Seiter -izvode je tamburaši Zvona iz Đakova, te Bježi mala koju je također skladao Jakobović, aranžirao Branimir Jovanovac dok su izvođači hercegovački tamburaši Dukati iz Širokog brijega. Podsjetimo Dukati su na festivalu Zlatni glas zlatne doline 2019. godine u Kaptolu osvojili prvu nagradu publike.

Pjesmu Sjetiš li se mog imena uglazbio je i aranžirao jedan od naših najpoznatijih autora Ivica Plivelić Iva, stihove je napisao višegodišnji požeški novinar Jelenko Topić, a pjeva je Ivan Štivić, donedavno prvi glas tamburaša Salaš, koji ovako nastavlja svoju pjevačku karijeru.

Recimo na kraju da je jedna pjesma snimljena u požeškom kraju. Riječ je o skladbi Život nešto loše sprema koju izvode tamburaši Žute dunje iz Cernika, koja je zgotovljena u tonskom studiju Takt u Vidovcima vlasnika glazbenika Ivice Bumba.

Kako smo saznali pjesme su upućene na radio-postaje, a ovih dana zgotovljen je i festivalski album sa dva CD-a.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88