Pleternica troši više novca na reprezentaciju od Požege, Kutjevo najmanje

LIPIK/PAKRAC/ PLETERNICA/POŽEGA/

KUTJEVO – Dok je poznato koliko je koji grad u Požeško-slavonskoj županiji potrošio na reprezentaciju u 2014. biti će još zanimljivija usporedba koliko je potrošeno proračunskog novca za istu svrhu u 2015. godini.

Od gradova u Požeštini u 2014. godini, kako prenosi portal gradonacelnik.hr, za reperezentaciju je najviše potrošio grad Pleternica na čelu sa gradonačelnicom Antonijom Jozić i to 140.046,00 kuna. Grad Požega je na čelu sa gradonačelnikom Vedranom Neferovićem potrošio 128.309,00 kuna dok je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir u svom gradu potrošio za reprezentaciju 47.972,00 kune u koji je iznos svakako uključen trošak za brojne manifestacije koje se održavaju na području grada Kutjeva, od Martinja, Vincelova, Festivala graševine i dr.

Što se tiče gradova Lipika i Pakraca ta dva grada u Požeško-slavonskoj županiji prednjače u trošenju proračunskog novca za reprezentaciju. Grad Lipik je za reprezentaciju u 2014. potrošio 230.618,00 kuna dok Pakrac 197.530,00 kuna.

Ako se dalje vrše određene usporedbe gradova u Požeštini grad Pleternica po glavi stanovnika potroši 12,37 kuna dok grad Požega samo 4,88 kuna.

Grad Požega s pravom može biti ponosan na ovakve pokazatelje jer je drugi po potrošnji na reprezentaciju među srednjim gradovima u RH, a u tu kategoriju spadaju oni gradovi koji imaju 10 do 35 tisuća stanovnika.

Grad Ivance, kojemu je na čelu iskusni političar Milorad Batinić, u toj kategoriji gradova, troši najmanje proračunskog novca za reprezentaciju, 3,41 kunu po glavi stanovnika. Odmah iz njega je grad Požega kojemu je na čelu gradonačelnik sa prvim mandatom na toj funkciji, Vedran Neferović, koji troši 4,88 kuna za reprezentaciju po glavi stanovnika. Uz grad Požegu je Imotski u kojem Ante Đuzel potroši pet kuna po glavi stanovnika za „slatki trošak“ koji uvijek kritiziraju građani – birači i uvijek vjerna oporba koja je aktualna u nekoj od lokalnih jedinica samouprava.

Ivanić Grad, na čelu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i nije previše štedljiv jer potroši 5,71 kunu po glavi stanovnika dok je uvjerljivo na prvom mjestu Novi Marof i tamošnji gradonačelnik Siniša Jenkač koji za reprezentaciju izdvoji 6,1 kunu po glavi stanovnika.

0 Comment