Pleternica se predstavlja u Europskom domu u Zagrebu

Autor: DK

Radovi na Trgu bećarca su u poodmakloj fazi. S obzirom na to da je grad Pleternica krenuo u intenzivnu promociju Pleternice kao turističke destinacije i bećarca kao takvog proizvoda.

Nakon velikog turističkog sajma u Berlinu nastavlja se promocija tog projekta ovoga puta u Zagrebu, i to u Europskom domu u Zagrebu.

Na zanimljivo predstavljanje, koje će se održati u Europskom domu, zaputili su se oni koji će na najbolji način pokazati i prikazati sve ono što Pleternica ima i čime se s razlogom ponosi.

Svojim nastupom pobliže će Pleternicu predstaviti KUD Orljava, a bit će i prikazan film o tom gradu. Riječi dobrodošlice uputit će zamjenik pleterničke gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, a nešto više reći o projektu i Pleternici turistički vodič Vladimir Štibrić, koji je i tvorac ideje o bećarcu u Pleternici. Pleterničanin Franjo Mazal, koji je nastanjen u Zagrebu također će reći riječ koju o Pleternici, a u sklopu kulturno-umjetničkog programa nastupit će i KUD Svilenka iz Buka.

O stogodišnjoj stožernoj kulturnoj instituciji grada Pleternice progovorit će Franjo Novak, dok će Marinko Markota, idejni tvorac Ceste ruža i vina, ljubitelj poezije uz recitacije pobliže približiti grad Pleternicu.

Marija Šarić će također u ime Turističke zajednice progovoriti u turističkim rutama grada Pleternice, a Katarina Aladrović Slovaček o jedinom dječjem festivalu tamburaške glazbe u Hrvatskoj koji se održava u Pleternici “Cvjetići glazbe” koji se svake godine održava u mjesecu lipnju.

Nastupit će i Borna Erjavac i izvest pobjedničku skladbu autorske pjesme s glazbenog festivala Cvjetići glazbe 2018. O povijesti KUD-a Orljava i njihovim aktivnostima nešto će više reći Goran Kovačević.

U Europskom domu će se predstaviti Zadruga Pleternička korpa koja također ima svoje posebnosti

Svi oni zainteresirani koji nisu imali informaciju o predstavljanju Pleternice u Zagrebu još uvijek stignu…..Jurišićeva ulica br. 1 od 18 sati.

Sve one koji su se autobusom zaputili u Zagreb zabilježio je naš foto objektiv.

Foto: Marko Krstanović

Više iz kategorije