Pleternica: Potpisani 6 milijuna kuna vrijedni ugovori za sufinanciranje šest EU projekata

Autor: D.K.

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u Vukovaru je predstavljen Program hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za Dunavsku regiju, koje počinje od 1. studenoga.

Strategija Europske unije za Dunavsku regiju predstavlja strateški okvir za pristup Europske unije Dunavskoj regiji koji politikama i investicijama ima direktan utjecaj na živote više od 20 milijuna ljudi. Središnja tema jednogodišnjeg hrvatskog predsjedanja je “Dunavska strategija – 10 godina poslije”, s ciljem utvrđivanja uloge makroregionalne suradnje, vrednovanja postignutih rezultata i definiranja budućeg smjera njezinog razvoja.

Tom prigodom ministar Marko Pavić je u Vukovaru uručio je 170 ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih sredstava i sredstava iz europskih fondova korisnicima iz pet slavonskih županija ukupne vrijednosti oko 120 milijuna kuna.

Od tog iznosa, 6 milijuna dolazi u Pleternicu, objavila je na svom FB profilu gradonačelnica Antonija Jozić. Zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, kako kaže, potpisao je ugovor za obnovu Osnovne škole Fra Kaje Adžića, a ona pet ugovora za obnovu javnih zgrada.

– Radi se o projektima koji su već odobreni za financiranje iz EU fondova u visini od 55-85% troškova, a ova dodatna sredstva dodijeljena su nam kao sufinaniciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pri čemu Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Pleternici ostaje vrlo mali postotak financiranja sredstvima iz naših proračuna (3-10% troškova). Fond sufinanciranja velika je pomoć općinama, gradovima i županijama u provedbi EU projekata, a posebice nama koji u ovom trenutku provodimo 22 projekta financirana iz EU! – kaže gradonačelnica Pleternice. 

Izvor: gradonacelnik.hr

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek