Pleternica: Planiranih milijun kuna za razvoj gospodarstva preusmjerit će se za pomoć gospodarstvu

Autor: D.K.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić predlaže niz mjera za pomoć gospodarstvu i građanima, a među prvima je Grad oslobodio roditelje plaćanje vrtića.

‘Slučajno je baš prvi dan, kada su vrtići zatvoreni, imali sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj smo donijeli odluku da roditelji neće participirati u troškovima za vrijeme trajanja krize’, kaže gradonačelnica Antonija Jozić.

Ostale prijedloge vezane za pomoć gospodarstvu Gradsko vijeće tek treba prihvatiti.

Prijedlog je otpis komunalne naknade za vrijeme trajanja krize, a ugostitelje bi se oslobodilo plaćanja troškova zakupa javnih površina u vrijeme njihova nekorištenja.

Grad ima na godišnjoj razini program razvoja gospodarstva težak milijun kuna, a sada će se prema najavi gradonačelnice, taj novac preusmjeriti s razvoja na pomoć gospodarstvu.

S obzirom na to da je izvjesno kako će prihodi biti manji, trebat će maksimalno smanjiti i rashodovnu stranu. EU projekti idu dalje, jer je to naša obveza sukladno propisanim ugovorima, kaže gradonačelnica Jozić, koja je i prije neki dan poslala na mail adrese poduzetnika i obrtnika s područja grada upitnik (anketu) vezana za pandemiju koronavirusa, a namjera je kroz anketu dobiti uvid u stanje i prijedloge poduzetnika i obrtnika kako bi što prije izašli s mjerama pomoći gospodarstvu.

Inače, Poduzetnički centar Pleternica na Facebooku je pokrenuo online tržnicu Grada, gdje OPG-ovi oglašavaju svoju ponudu i spajaju se s kupcima.

Izvor: gradonacelnik.hr

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek