Plesna radionica Ilijane Lončar uz tradicionalnu priredbu Požeški plesokaz širi aktivnosti kroz gostovanja umjetnika i pedagoga

Autor: Jelenko Topić

Kroz program javnih potreba u kulturi na području dramske i plesne umjetnosti, točnije kazališni i plesni amaterizam, suvremeni ples i pokret Ministarstvo kulture za ovu godinu odobrilo je Umjetničkoj organizaciji Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege 55 tisuća kuna namijenjenih za program Svi na plesnu predstavu koji obuhvaća gostovanja profesionalnih plesnih ansambala u Požegi. Pored toga Umjetnička organizacija Shooma iz Bjelovara dobila je potporu od šest tisuća kuna za troškove gostovanja u Požegi, Grubišnom Polju i Splitu s plesno-kazališnom predstavom za djecu Astronauti.

Plesna radionica Ilijane Lončar nadalje kroz program Kazališni i plesni amaterizam dobit će daljnjih 40 tisuća kuna. To se odnosi na organizaciju njihove tradicionalne manifestacije 20. Požeški plesokaz i Edukativnog programa s gostujućim umjetnicima i pedagozima pod nazivom Požeški plesni kreatorij.                        

Stručno povjerenstvo za suvremeni ples i pokret istaknulo je temeljne prioritete kojima su se vodili pri ocjenjivanju programa: kvaliteta programa, lokalni razvoj, edukacija i istraživačke rezidencije. Tako su prepoznali i dugogodišnji uspješan rad požeške Plesne radionice Ilijane Lončar, te dostignutu razinu kvalitete i visok umjetnički dojam.

Povjerenstvo je nastojalo uvećati sredstva prijaviteljima s već zapaženim recentnim postignućima u umjetničkom području suvremenog plesa te s mjerljivim doprinosom razvoju šire kulturne slike naše zemlje. 

Istaknulo je važnost poticanja razvoja programa u lokalnim sredinama koji doprinose decentralizaciji, zatim angažman prijavitelja koji kroz organizaciju edukacijskih i istraživačkih rezidencija značajno unaprjeđuju kvalitetu plesne umjetnosti, rade na razvoju publike te doprinose rastu općenite kvalitete programa. Povjerenstvo je također dalo podršku  vrijednim programima onih organizacija, koje okupljaju mlade i neafirmirane umjetnike. Pri ocjenjivanju programa izdvojena su načela profesionalnosti, komplementarnosti, programskog kontinuiteta, poticanje razvoja mladih umjetnika, razvoj publike i načelo reciprociteta. 

Foto: Ilustracija, arhiva, PR I.L.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88