Plemenitim srcima u nove pobjede!

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Nastavljena je druga faza projekta „Petica za dvoje“ kojim će 40-ero asistenata u nastavi pomagati učenicima s poteškoćama u njihovom školovanju. Njih je jučer u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Vedran Neferović, sa svojima zamjenikom Darkom Puljašićem, koji je istakao kako je to plemenita i humana zadaća.

Projekt “Petica za dvoje” realiziran je u suradnji grada Požege i triju požeških osnovnih škola i to drugu godinu za redom. Asistenti će uz humanu i plemenitu zadaću pobliže vidjeti koliko pomoć djeci i njihovim roditeljima znači njihova pomoć što se, kako nam je rekla jedna sugovornica, ne može platiti jer se taj posao radi s ljubavlju i srcem.

U ovom projektu za 43-oje učenika s poteškoćama drugu priliku je dobilo 23-oje asistenata u nastavi koji su i prošlu školsku godinu radili s djecom koja imaju poteškoće u razvoju dok je prvu priliku za rad s takvom djecom dobilo njih 17 što će im biti prvo iskustvo, za što im treba poželiti puno uspjeha u radu.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. za koji je veliki doprinos dao Ured za europske integracije Grada Požege na čelu sa pročelnikom tog ureda dr.sc. Marko Šostar.

 

 

Više iz kategorije