Plemenita srca učenika požeške Katoličke osnovne škole: Devetu godinu pomažu siromašnoj braći u Africi

Autor: D.K.

Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetila je časna sestra Jacinta Petrović, koja vodi kuću Marijinih sestara od čudotvorne medaljice u selu Malawi u Beninu. Časnu Jacintu je primio ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević te je pozdravio gošću izrazivši radost što smo u mogućnosti već devetu godinu za redom pomagati svojoj siromašnoj braći u dalekoj Africi.

Časna Jacinta zahvalila je na toploj dobrodošlici nakon čega je progovorila o situaciji i prilikama u kojima žive djeca u Beninu. Naglasila je učenicima da čine veliku stvar jer danas većina ljudi u Beninu nema niti jedan pošten obrok, a oni kojima je omogućeno školovanje to imaju.

Nakon kratkog izlaganja predstavnici razreda uručili su novac za školovanje po jednog učenika, a ove godine je skupljen novac od prodaje palačinki na Festivalu matematike i za školovanje još jednog, sedamnaestog djeteta.

Na koncu susreta časna sestra Jacinta, kojoj je u pratnji bila domaća časna sestra Valerika, uručila je ravnatelju poklon – statuu tradicionalne beninske kuće.

Tekst i foto: Katolička osnovna škola Požega

[FAG id=241886]

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88