Plava televizija imat će studio i u Požegi: Novinarsko-snimateljska ekipa već spremna

Autor: DK

POŽEGA / VIROVITICA – Plava televizija sa sjedištem u Virovitici krenula je s radom s radom zasada je na ekranu njen logotip i glazba. Vlasnik je poduzetnik Robert Bosak, ujedno i vlasnik Vinkovačke TV koja je u studenom odlukom Vijeća za elektroničke medije dobila koncesiju za televiziju u digitalnoj regiji D2 koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije.

Načelno je dogovoreno da Plava TV ima svoj studio u Požegi, te novinarsko-snimateljsku ekipu koja će pokrivati područje Požeštine, a možda i šire. Uz svakodnevno praćenje svih događanja u Požegi bi se radile emisije, razgovori i slično što znači da će ova sredina biti dosta zastupljena u programu Plave TV. Uz glavni studio u Virovitici Plava TV će još imati studije u Slavonskom Brodu i Našicama.

-Približit ćemo se lokalnom stanovništvu koje nerijetko nema informacije o stvarima koje nacionalnim kućama nisu zanimljive. Nacionalni mediji će eventualno doći zbog neke afere ili crne kronike, dok ljudi ovdje žele čuti što se događa ‘u susjedovom dvorištu’- kazala je Ana Šibenik Tomić, glavna urednica Vinkovačke TV.

Dodala je kako je riječ o televiziji koja će u okviru svojih mogućnosti nastojati dati što kvalitetniji i profesionalniji pristup informacijama. Uz redovni informativni program producirati će još specijaliziranu poljoprivrednu emisiju, mozaične emisije, dječje emisije, sve ono što svaka televizija u svojoj produkcijskoj osnovi treba imati, ali na području koje televizija  pokriva.

Prvog dana idućeg mjeseca najavljen je početak svakodnevnog programa. Vinkovačka televizija sada u ove dvije digitalne regije pokriva sedam županija. Želja im je svojim programom približiti se što većem broju gledatelja, ponajprije sadržajima lokalnog i regionalnog karaktera, jer zapravo to je ono što mogu ponuditi, a što prema mnogim istraživanjima gledatelji traže i nedostaje im kada je riječ o programima nacionalnih medija.

Plavu TV gledatelji s područja D2 regije moći će gledati već ovih dana, u tijeku su tehnički pregledi i ishođenja dozvola i rješenja od nadležnih tijela.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: