Planinari Sokolovca Požeškom gorom na Klikunu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Proteklog vikenda još jedan zanimljiv izlet održan je u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege u idejnoj izvedbi vodiča Tomislava Garilovića vrsnog poznavatelja planinarskih staza ovoga kraja.

 Plan pohoda je bilo brdo Klikun na Požeškoj gori. Mjesto okupljanja je bilo kao I svaki puta željeznički kolodvor u Požegi koji je inače bazna stanica za sve izlete. Odazvalo se više od dvadeset planinara. Polazak na planinarsku turu je bio iz sela Vasine Laze odakle se pružaju prekrasni pejzaži na požešku dolinu. Duljina koju su prehodali je oko 15 kilometara, a staza  je djelomično markirana te vrlo ugodna I sadržajna.

Trasa koja je savladana bila je Vasine Laze-Bzenički potok-Klašnice-Bodliš-Golo brdo- Klikun-Lisnik-Luke potok-Vasine Laze do nadmorske visine od oko 512 metara. Na vrhu Klikuna uz slavonske delicije I dobro raspoloženje požeški planinari su uživali u druženju. Umorni ali zadovoljni vratili su se sa pohoda poslije podne puni dojmova te novootkrivenih staza na Požeškoj gori u kojima su uživali uz prekrasan sunčani dan i toplo vrijeme.  Na kraju kao I uvijek poziv da im se pridružite u skitnjama našim zavičajem uz geslo Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

Foto: PD Sokolovac

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88