Planinari Sokolovca po Psunju do njegovog lokaliteta Čaklovac grad

Autor: Jelenko Topić

Vrijedna ekspedicija planinara požeškog Sokolovca imala je za zanimljiv izlet na Psunj. Glavni cilj je bio Čaklovac grad. Okupili su se na željezničkom kolodvoru u Požegi njih 17 spremni za još jedan lijepi izlet uz prekrasno sunčano vrijeme. Automobilima su krenuli se od Požege do mjesta Španovica gdje je bila početna točka izleta.  Trasom kojoj se hodalo bila je od lovačkog doma u Španovici do Dragovića pa na Čaklovac grad, da bi se vratili u Španovicu.

Duljina pohoda je bila ugodnih devet kilometara, a kretali su se do nadmorske visine oko 300 metara. Uz prekrasan dan na Psunju i ugodnu temperature od 22 stupnja Celzija osjetilo se da je priroda u proljetnom buđenje, te uz mirise šume i lagani cvrkut ptica dan je bio kao izmišljen za planinarenje. Dolaskom na odredište Čaklovac grad na otvorenoj vatri su se pripremali specijaliteti.

Puni dojmova planinari su krenuli nazad prema automobilima gazeći šumske staze I potoke. Vodič ovog zanimljivog izleta je bio neumorni planinar Tomislav Garilović.

-Svi koje vole prirodu, druženje i upoznavanje našeg zavičaja i domovine uvijek su dobrodošli u Sokolovac, a posebno nas veseli da naši izleti postaju sve masovniji, te da se stalno naši građani učlanjuju u društvo. Vidimo se u planinama – poručio je Bruno Horvat, predsjednik HPD Sokolovac.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88