Planinari Sokolovca dočekali ljeto na Papuku /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Uporni i prirodne željni planinari HPD “Sokolovac” Požega protekle nedjelje odlučili su dočekati ljeto na Papuku u okviru jedne zanimljive planinarske avanture.

Po starom običaju i okupljanja kod željezničkog kolodvora u Požegi krenuli su put Papuka na odrednicu. Kod Poljanica ostavili su  vozila, te išli  cestom kroz kanjon do Ivinih vodica i Ivačke glave. S Vrha Ivačke glave 913 m prostire se prekrasan pogled na Podravinu i susjednu Mađarsku. Nakon kratke stanke za fotografiranje i upijanja sunčevih zraka na vrhu odlučili su krenuti put prema skloništu Mališćak i samome vrhu istoga imena koju pružaju fantastičke poglede i pejzaže na netaknuti prirodu planine Papuk.

Planinarska družina se borila se s velikom vrućinom i temperaturom od 35 stupnjeva. Uz velike količine vode te laganu odjeću i dobro raspoloženje kilometri su se samo slagali. Uz malo više napora svladali su nekoliko većih uspona te puno entuzijazma nastavili prema drugom prekrasnom vrhu odnosno pogleda s njega, a to je Južni pogled sa kojega se vidi kao na dlanu Požeška dolina.

Uz veliku vrućinu borili su se s velikom travom i insektima koji su bili prisutni. Puni dojmova i entuzijazma te vidno izmoreni od sunca i hodanja vratili su se na mjesto polaska. Ukupna ruta je bila duga 22 kilometra što je bilo pravo zadovoljstvo za planinarsku družinu. Kako već tradicija nalaže nakon izleta svratili su na osvježenje u jedan od kafića u Velikoj. Ovo je bio posljednji izlet članova Sokolovca prije stanke pa su nazdravili za uspješno odrađenu planinarsku sezonu. Vodič izleta je bio Branimir Bartolović.

Komentiraj:

blank