Planinari požeškog „Sokolovca“ imaju sekciju za bučki i ruševski kraj

CILJ JE ŠIRE UKLJUČIVANJE PLANINARA RADI UPOZNAVANJA DILJ GORE

BUK/RUŠEVO – Formirana je sekcija Hrvatskog planinarskog društva „Sokolovac“ iz Požege za područje od Buka do Ruševa, a prvi njeni članovi su Sanja i Željko Emić, Milan Cavrić, Branko Polić i Kruno Kaić. Na imanju Eko Klas u Buku potpisali su pristupnice u nazočnosti potpredsjednika „Sokolovca“ Drage Mikela, a okupljat će planinare i ljubitelje prirode iz više sela oko Buka i Ruševa.

 -Cilj nam je upoznavanje ovdašnje planinarske staze Dilj gorom od Buka preko Ruševa do Sovskog jezera, a pogodna je za šetnju, kušanje ekoloških proizvoda cijelog kraja kao što su domaći sir, tartufi i slično-kaže jedan od osnivača Branko Polić dodajući da ovdje ima mogućnosti za ribolov i lov, te druge sadržaje u što se uključuju imanja Eko Klas u Buku, Eko Emić u Ruševu, zatim ribnjak i uzgajalište jelena lopatara vlasnika Jure Baketarića u Pleterničkim Mihaljevcima, te Sovsko jezero.

Tijekom godine sekcija planira organizirati više aktivnosti i događanja radi dolaska planinara i izletnika u ovaj kraj, a djelovat će u suradnji s ovdašnjim udrugama „Tomo Perić“ iz Buka, te „Put – istina i život“ uz Ruševa.

 

0 Comment