PLAKETA „ZLATNE RUKE“ U PLETERNICU: Dobitnik dugogodišnji uspješni obrtnik Anto Barbarić

RAZVILI SU POSLOVNU SURADNJU SA NIZ TUZEMNIH I INOZEMNIH PARNERA

PLETERNICA/ZAGREB – Povodom Dana hrvatske obrtničke komore u zagrebačkom hotelu „Westin“  priređena je svečana akademija na kojoj su dugogodišnjim obrtnicima dodijeljena priznanja „Zlatne ruke“, te su proglašeni najbolji majstori i majstorice u našoj zemlji.

Najprestižnija nagrada  Plaketa „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem uručeno je Anti Barbariću iz Pleternice, vlasniku obrta za izradu alata, preradu plastike i obradu metala„Microplet“.

Takvo priznanje ranije je dobio pleternički obrtnik drvotokar Ivo Kovačević, otac gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić kojoj je današnje uručenje priznanja Anti Barbariću, na kojem je bila nazočna, bilo posebno dirljivo.

“Microplet” je 1990. godine osnovao diplomirani inženjer strojarstva Anto Barbarić, koji je i  vlasnik toga obrta. Počela je kao maleni obiteljski obrt i kroz sve turbulentne godine koje su uslijedile u državi, “Microplet” se uspio održati i polagano, ali konzistentno rasti i razvijati se, tako da danas broji više od dvadeset visokokvalificiranih djelatnika, a svoje proizvode plasira diljem Republike Hrvatske, kao i izvan njenih granica.

“Microplet” je smješten u suvremenim prostorima usred Industrijske zone u Pleternici i u svome radu koristi se najsuvremenijom tehnologijom i procesima izrade, u suradnji sa znanstvenim ustanovama i renomiranim tvrtkama u metalskoj industriji i preradi plastike, što jamči kvalitetu i pouzdanost proizvoda.

Obrt “Microplet” u svome asortimanu nudi širok izbor metalnih i plastičnih proizvoda, kao što su alati za prosijecanje i oblikovanje, zatim za ekstruziju, kalupi za brizganje plastike i puhanje, metalni proizvodi različite namjene, a obavljaju sve  vrste zavarivanja i rezanje metala vodenim mlazom. Pored toga “Microplet” proizvodi laserski rezane dijelove CNC tehnologijom do 12 mm, brizgane dijelove iz plastike, te prešane, štancane i tehničke izratke iz plastike ili metala. Kako bi svi ti proizvodi posjedovali vrhunsku kvalitetu, “Microplet” raspolaže suvremenom proizvodnom opremom.

-Iznimno smo ponosni na širinu plasmana naših proizvoda koje je moguće pronaći diljem Hrvatske i izvan njenih granica, a između ostalih surađujemo sa Strojoprometom iz Zagreba, Palmex-om, Rottler und Rudiger und Partner GmbH(Njemačka), ST stasim tecnica(Italija), Windor-om, Đurom Đakovićem-TEP, strojna obrada, specijalna vozila, Saint jean industriesom, Messer croatia plinom, Int jean industrison,Magmom, Spin valisom, Tangom, Chromos svjetlosti, profine Croatia i drugima – ističu u „Micropletu“.

Na svom Facebok profilu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić napisal je sliejdeće:

Najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore, Statua Zlatne ruke, zadnji put je došla u Pleternicu 2003. godine kad ju je za svoj dugogodišnji uspješni rad primio moj pok. otac Ivan Kovačević. Danas jedan Pleterničanin prima plaketu i priznanje Zlatne ruke. Radi se o našem sugrađaninu i mom zamjeniku Anti Barbariću, vlasniku obrta Microplet! Ponosna sam što Pleternica opet ima najbolje!

Foto: HOK

 

0 Comment