Pjevalo i sviralo desert umirovljeničkih skupina (foto)

Autor: Jelenko Topić

DSC_6896POŽEGA – Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije uz Dan starijih osoba organizirala je 14.  Susrete glazbenih i pjevačkih skupina kojima je pokrovitelj bila županija, a nakon pozdravnih riječi predsjednika Matice umirovljenika ove županije Zvonka Čorka i glavnog tajnika Matice umirovljenika Hrvatske Ivana Baneka otvorio ih je zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

U ugostiteljskoj dvorani „Sara Babin Vir“ nastupilo je deset skupina sa više od 150 pjevača i svirača, a svaka skupina izvela je po tri pjesme među kojima je bilo narodnih, slavonskih i popularnih zabavnih skladbi. Umirovljeničke pjevačke skupine iz Požege i Velike imale su  i pratnju svojih glazbenih sastava, a Veličani su premijerno izveli tri vlastite pjesme koje je napisao i uglazbio umjetnički voditelj njihovih svirača Konrad Katić.

Požeško-slavonsku županiju na državnim susretima glazbenih i pjevačkih skupina predstavljat će zbor Matice umirovljenika „Orljava“ iz Brestovca pod vodstvom Vesne Valentić.

Nakon završetka nastupa pjevačkih i glazbenih skupina sudionicima i pokroviteljima dodijeljene su zahvalnice, a uz zabavnu grupu „Bankrot“ pod vodstvom Denisa Strnaka više od 400 umirovljenika  ovog kraja nastavilo je druženje uz zajednički ručak, pjesmu i ples.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: