Pjevačka skupina iz Bekteža snimila pjesmu o branitelju Branku Drinovcu koja će biti dio filma o njemu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga za sport i rekreaciju Branko Drinovac Lega iz Bresnice kraj Pleternice, koja njeguje uspomenu na ratni put tog hrvatskog branitelja, priprema snimanje dokumentarnog filma o njemu pod nazivom Hrvatski vitez Branko Drinovac Lega. Sastavni dio tog dokumentarca bit će i pjesma Sjećanje na Branka za koju je stihove napisao Legin brat Zoran Drinovac, a na svoj način su je uvježbali i otpjevali članovi Mješovite pjevačke skupine Kulturno-umjetničkog društva Bektež pod vodstvom predsjednika Duška Bijelića. Oni su to odradili volonterski, a Bresničani su im neizmjerno zahvalni, kao i gradu Pleternici koji je dao financijsku potporu ovom projektu što su učinili još Ministarstvo branitelja i Požeško-slavonska županija.

Ovih dana pjesma je snimljena u Bektežu, te će uslijediti tonska obrada i montaža u filmski sadržaj. Snimanje je obavio ton majstor Ivica Bumba, vlasnik studija Takt u Vidovcima.

Najveći dio materijala o vukovarskom branitelju Branku snimljen je u njegovoj obiteljskoj kući gdje žive majka Ruža i brat Zoran, a osim njih još sudjeluju Legin suborci Mile Filipović-Lele i Predrag Milosavljević-Peša.  Dio građe za film snimljen je u Pleternici, Bresnici gdje je spomen-ploča i na predjelu vukovarskog naselja Sajmište, gdje je Lega poginuo i također je postavljena ploča, a još su sjećanja iznijeli zapovjednik Ivan Anđelić-Doktor i suborkinja Vasilija Tuker, te zapovjednik Ivice Arbanas-Lipi iz Zadra.

Redatelj filma je Vinkovčanin Vladimir Andrić, a kada se steknu uvjeti premijerno će biti prikazan u Pleternici jer je uradak pred završetkom.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek