Pjevači i svirači veličke „Ledene berbe“ ponovo zapaženo gostovali u Mađarskoj

Autor: Jelenko Topić

Po drugi puta pjevačka skupina i svirači “Ledena berba” iz Velike, koja djeluje u sklopu Matice umirovljenika veličke općine, gostovali su u susjednoj Mađarskoj gdje su nastupili u mjestu Kačmar. Lanjske godine su tamo nastupali na prvom Susretu hrvatskih pjevačkih skupina.

Proteklog vikenda oni su ponovo bili u Mađarskoj i nastupili na priredbi „Bunjevački dani  2019.“ također u mjestu Kačmar. Putovali su sa dva kombibusa, a nastupila su četiri svirača i desetak pjevača ove skupine.

-Bilo je lijepo i dobro smo se predstavili jer su tražili da baš mi ponovo dođemo posredstvom veličkog  KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ i njegovog predsjednika Stanka Raguža- kaže voditelj ovih pjevača i svirača Konrad Katić i dodaje da su  dali izjave za njihove medije i Radio Pečuh.

Ovom prilikom predstavili su se sa vlastitim pjesmama koje su objavljene na njihova dva albuma, a napisao ih je i uglazbio upravo Konrad Katić.

Podsjetimo prošle godine prilikom gostovanja Veličana u toj zemlji  jedna tamošnja pjevačka skupina tijekom svoga nastupa izvela jednu pjesmu “Ledene berbe” objavljenu na njihovom albumu što potvrđuje da ta objava ima široki odjek ne samo u našoj glazbenoj javnosti već i među našim ljudima u susjednim zemljama.

Nastup Veličana bio je uspješan i izuzetno dobro primljen pa su nagrađeni dugotrajnim pljeskom posjetitelja.

Ovo gostovanje plod je višegodišnje suradnje pjevačke skupine iz Kačmara sa Kulturno-umjetničkim društvom “Ivan Goran Kovačić” iz Velike, a Mađari su više puta nastupili na veličkoj smotri folklora “Čuvajmo običaje zavičaja”.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.