Pjevač požeških korijena Dino Jelusić sa Britancima, Alen Kovačević svira u čast Oliveru, a Zvjezdan Marjanović na Festivalu dalmatinske šansone

Autor: Jelenko Topić

Lijepe vijesti ovih dana pristižu sa svjetske, ali i domaće estradne scene, a u njima svoje zapaženo mjesto imaju Požežani!

Hrvatski glazbenik požeških korijena, kojemu je majka iz obitelji požeškog liječnika Vranića, a mnogi ga pamte po nastupu na dječjoj Euroviziji prije dvadesetak godina Dino Jelusić (29) posljednjih godina izgradio je fantastičnu inozemnu karijeru, a ovih dana stigla je nova potvrda njegove kvalitete jer je  jedna od najpoznatijih rock grupa u povijesti, britanske legende Whitesnake, objavila kako je Dino njihov novi član.

Whitesnake su u utorak ujutro objavili kako će na proljeće 2022. godine krenuti na turneju s grupama Europe i Foreigner, a uz rasporede koncerata izrazili su zadovoljstvo da je njihov novi član Dino Jelusić.  Poveznica sa slavnom grupom je i  što njihov gitarist Joel Hoekstra svira s Dinom u  benduTrans Siberian Orchestra.

Jedan pak vrsni požeški glazbenik krstari Jadranom, a on je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Kao uvod u tjedan posvećen pjevaču Oliveru Dragojeviću putnicima na trajektu u redovnoj liniji Split – Vela Luka poklonjen je koncert najljepših Oliverovih pjesama. 

Uz poznatog gitaristu Antu Gelu klavijature na toj turneji i koncertu koji slijedi svira Kovačević, a nastupili su Dupini, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Marko Tolja i drugi. Dio je to događanja povodom treće obljetnice smrti velikana hrvatske glazbe, koja se već tradicionalno održavaju na Oliverovoj rodnoj Korčuli.

Vrhunac događanja je koncert “Trag u beskraju“ zakazan za 29. srpnja u Vela Luci uz izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji.

Naposlijetku, po tradiciji dugoj desetak godina, na Večerima dalmatinske šansone  u Šibeniku, tijekom druge polovine kolovoza i ove godine nastupit će jedan Požežanin. Ne kao solista već kao sastavni dio festivalskog orkestra. Riječ je o Zvjezdanu Marjanoviću Zvekiju koji će svirati bas gitaru, a nakon povratka u Požegu posvetit će se svojoj večeri na Aurea festu koja je predviđena za 28. kolovoza.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot