Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

PJESME UZ TAMBURE: Pobjednik „Zlatnog glasa“ ide na „Zlatne žice Slavonije“ požeškog „Aureafesta“, a izvođače prati TS Rubato

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDKAPTOL – Dok pristižu nove pjesme na natječaj koji je otvoren dio 1. travnja pripreme za ovogodišnji 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ U Kaptolu odmiču i dogovaraju ase svi detalje priredbe predviđene za 11. svibnja. Portal pozega.eu je medijski pokrovitelj ovog festivala.

Očekuje se izvođenje dvadesetak novoskladanih još neizvođenih i neemitiranih pjesama uz tambure, pisanih isključivo za taj festival, a izvodit će ih tamburaški sastavi, te pjevači/ce s područja kontinentalne Hrvatske. I ove godine soliste i solistice pratit će, kao i prošle godine, tamburaši Rubato.

Svakako je značajno da je uspostavljena suradnja sa čelništvom požeškog Festivala svih festivala „Aureafest“. Po tom dogovoru između umjetničkih rukovoditelja „Aureafesta“ Damjana Pirovića i Krunoslava Dražića sa upravom kaptolačkog festivala ovogodišnji pobjednik „Zlatnog glasa zlatne doline“ izravno će sa pobjedničkom pjesmom nastupiti na završnoj tamburaškoj večeri u Požegi tj. na Festivalu tamburaške glazbe „Zlatne žice Slavonije“ koji se održava u nedjelju 2. rujna na požeškom Trgu sv. Trojstva. Ovo je sigurno krupan korak međusobne suradnje tamburaških festivala što će zasigurno dugoročno biti od obostrane koristi.

„Zlatni glas zlatne doline“ i ove godine će snimati ekipa „Studija Paradigma“ iz Osijeka, te će snimku u više navrata emitirati desetak domaćih televizija što je izuzetno važno za popularizaciju priredbe, novih skladbi, te njihovih autora i dakako izvođača.

/Foto: Arhiva, pozega.eu/  Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo