PJESME UZ TAMBURE: Pobjednik „Zlatnog glasa“ ide na „Zlatne žice Slavonije“ požeškog „Aureafesta“, a izvođače prati TS Rubato

Autor: D.K.

KAPTOL – Dok pristižu nove pjesme na natječaj koji je otvoren dio 1. travnja pripreme za ovogodišnji 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ U Kaptolu odmiču i dogovaraju ase svi detalje priredbe predviđene za 11. svibnja. Portal pozega.eu je medijski pokrovitelj ovog festivala.

Očekuje se izvođenje dvadesetak novoskladanih još neizvođenih i neemitiranih pjesama uz tambure, pisanih isključivo za taj festival, a izvodit će ih tamburaški sastavi, te pjevači/ce s područja kontinentalne Hrvatske. I ove godine soliste i solistice pratit će, kao i prošle godine, tamburaši Rubato.

Svakako je značajno da je uspostavljena suradnja sa čelništvom požeškog Festivala svih festivala „Aureafest“. Po tom dogovoru između umjetničkih rukovoditelja „Aureafesta“ Damjana Pirovića i Krunoslava Dražića sa upravom kaptolačkog festivala ovogodišnji pobjednik „Zlatnog glasa zlatne doline“ izravno će sa pobjedničkom pjesmom nastupiti na završnoj tamburaškoj večeri u Požegi tj. na Festivalu tamburaške glazbe „Zlatne žice Slavonije“ koji se održava u nedjelju 2. rujna na požeškom Trgu sv. Trojstva. Ovo je sigurno krupan korak međusobne suradnje tamburaških festivala što će zasigurno dugoročno biti od obostrane koristi.

„Zlatni glas zlatne doline“ i ove godine će snimati ekipa „Studija Paradigma“ iz Osijeka, te će snimku u više navrata emitirati desetak domaćih televizija što je izuzetno važno za popularizaciju priredbe, novih skladbi, te njihovih autora i dakako izvođača.

/Foto: Arhiva, pozega.eu/

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88