Pjesme o zavičaju, ljubavi i bećarenju (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

VELIKA- Pjesnikinja Danica Rončević iz Velika, koja je inače umirovljena prosvjetna radnica,objavila je u vlastitoj nakladi svoju drugu zbirku pjesama pod nazivom „Sve dok Papuk šumi“ koja je svečano predstavljena javnosti. Ranije je točnije, 2008. godine, objavila zbirku „Veličke staze“. Ona se bavila i novinarstvom surađujući sa „Požeškim listom“, a pjesme objavljuje i u „Požeškom pučkom kalendaru“.

Prigodom predstavljanja zbirke čestitke i zahvalu autorici uputio je zamjenik načelnika općine Velika Ivo Potočanac, a o njenom životnom putu i stvaralaštvu govorili su Rajka Radoš,predsjednica Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ i član te udruge Mato Mikić. Stihove iz zbirke „Sve dok Papuk šumi“ čitali su Ana Pirović,Irena Ivetić i Ivan Abibović, a sve je to glazbom i pjesmom začinio Veličanin Konrad Katić koji je odsvirao i otpjevao nekoliko slavonskih pjesama među kojima je bila i njegova vlastita skladba pod nazivom „Velika“.

Zbirku na 80 stranica je uredila prof. Mirjana Franculić, lektorirala je prof. Gordana Zelić, fotografije je snimio Vlado Bošnjaković, a u nakladi od 300 primjeraka tiskala je Agencija za merketing „Kruna“ iz Požege.

Više iz kategorije