Pjesme bez glazbene pratnje iz grla sedam skupina

Autor: Jelenko Topić

KUD ŠijaciBIŠKUPCI – Ovo podpapučko mjesto, odnosno tamošnje KUD „Šijaci“, domaćin je ovog vikenda, točnije u subotu 5. prosinca od 18 sati, u predvorju Područne škole prvog Susreta folklornih pjevačkih skupina Požeško-slavonske županije pod nazivom „Pivaj diko ja ću ti polagat“. Suorganizator  priredbe je Zajednica kulturnih udruga županije, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija.

Riječ je o pjevanju a capela što znači da se izvode pjesme bez glazbene pratnje tj. bez sviranja instrumenata, a  Ivo Bunjevac, ispred organizatora najavljuje nastup pjevačkih skupina kulturno umjetničkih društava Bektež, Berda iz Brestovca, Ivan Goran Kovačić  iz Velike, GKUD Požega, Slavonija iz Jakšića, Požeška dolina iz Požege, te domaćina Šijaci iz Biškupaca.

Posjetitelji će moći čuti podosta izvornih i starogradskih napjeva, ali i novijih pjesama prilagođenih za višeglasno pjevanje.

Nakon nastupa, na kojega je ulaz besplatan, održat će se radni dogovor voditelja ovih pjevačkih skupina sa kratkom analizom nastupa, a naravno uslijedit će zajedničko druženje svih sudionika ove zanimljive priredbe.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: