Pjesma i svirka više od 200 umirovljenih /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije organizirala je tradicionalne 15. po redu Susrete glazbenih sekcija i pjevačkih zborova umirovljenika toga kraja, koji su okupili deset mješovitih pjevačkih skupina sa više od 200 izvođača, a nastup je pratilo gotovo 250 posjetitelja.

-Sve naše matice umirovljenika u gradovima i općinama imaju svoje pjevačke i sportske sekcije što nije slučaj u drugim dijelovima zemlje – naglasio je u pozdravnoj riječi Zvonko Čorak, predsjednik Matice umirovljenika ove županije. Sudionike je pozdravio i gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Pokrovitelj Susreta bila je Požeško-slavonska županija pa ih je u ime pokrovitelja otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Svaka skupina izvela je po tri pjesme, a posebno su se istakli mješovita pjevačka skupina i glazbeni sastav Matice umirovljenika općine Velika, poznatiji pod nazivom „Ledena berba“ koji su po prvi puta izveli tri svoje pjesme koje je napisao njihov voditelj Konrad Katić, te Kutjevčani za koje je jednu skladbu napisala njihova voditeljica Ljerka Šestak.

Osim Veličana i Kutjevčana nastupile su pjevačke skupine matica umirovljenika iz Pleternice,Patraca-Lipika, Vetova, Požege, Čaglina, „Orljava“ iz Brestovca, zatim Kaptol i Jakšić. Njihove nastupe i izvedbe poznatih slavonskih i narodnih pjesama brojni posjetitelji nagradili su dugotrajnim pljeskom.

Na kraju Susreta Zvonko Čorak i Ferdinad Troha uručili su sudionicima zahvalnice, kao i pokroviteljima i donatorima, a nastupila je glazbena skupina „Majestic“.

Druženje sudionika i posjetitelja potrajalo je uz glazbu i ples dugo vremena nakon završetka službenog programa.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot