Pismo biskupa Škvorčevića prigodom dana svećeničkog posvećenja

Autor: Biskupija PZ

Prigodom svetkovine Presvetog Srca Isusova – Dana svećeničkog posvećenja požeški biskup Antun Škvorčević uputio je pismo svećenicima pod naslovom „Dođi i idi za mnom“ (Mk 10,21), u kojem kaže:

»Poštovana i draga braćo svećenici, biskupijski i redovnički!

Svetkovina Presvetog Srca Isusova po želji sv. Ivana Pavla II. Dan je svećeničkog posvećenja. Želio bih danas pred Gospodinom biti s vama na poseban način sjedinjen u razmatranju dara svećeništva, zahvaljivanju i molitvi. On je u svom Božanskom Srcu, neizmjernom ljubavlju naumio svakome od nas iskazati svoje veliko povjerenje i uputio poziv „Dođi i idi za mnom!“ (Mk 10,21), a mi mu povjerovali. Uspostavio nas je za prijatelje kojima je sve priopćio (usp. Iv 15,15) kad nas je u svetom ređenju snagom Duha sebi suobličio da usred Božjeg naroda budemo njegova vidljiva prisutnost, a u svetim slavljima djelujemo u njegovoj Osobi. Kakvog li izazova, biti njegovim posebnim izaslanicima u ostvarivanju njegova projekta ljubavi, i po vlastitom predanju biti sjedinjeni s  njegovom žrtvom kojom je pobijedio besmisao zla i nemoć smrti.

Svijest da uskrsli Gospodin snagom svoga Duha djeluje u našoj nemoći i nedostojnosti, utjeha je i ohrabrenje za trenutke našeg umora i sumnji, malodušnosti i malovjernosti, patnje i nerazumijevanja, osame i tuge. Zaustavimo se na svetkovinu Presvetog Srca Isusova pred njegovom božanskom ljubavlju, pokajmo za slabosti i grijehe, mlakost i nevjernost. Zamolimo ga da nas ispuni svojom snagom, obnovi u nama ono što je duhovno onemoćalo, podigne što je palo, učvrsti što je oslabilo. Neka nas ojača za svaku nevolju na putu, bitku sa zlom, hrvanje s mentalitetom svijeta, za vjerodostojnost u svjedočenju, ustrajnost u poslanju koje nam je povjerio. Promotrimo jedni druge onako kako je Isus svakoga od nas  pogledao i zavolio (usp. Mk 10,21) kad nas je pozvao, radujmo se jedni drugima kao što nam se On raduje, računajmo jedni s drugima kao što On računa s nama.  Ne zaboravimo da smo njegovi suradnici u izgradnji civilizacije ljubavi, koja jedina osmišljava ljudsko postojanje na zemlji. Svjedočimo je i promičimo u međusobnim svećeničkim odnosima i u odnosu prema ljudima koji su nam povjereni. To je naša dragocjena zadaća, služenje da naša hrvatska domovina ne bude siromašna i mala zemlja, nastamba ljudi izmorenih sebičnošću.

Nađimo se s Gospodinom oči u oči i ponovno mu recimo da je On naš smisao, radost i nada, te da mu u žrtvi i ljubavi želimo ostati cjelovito vjerni sve do groba. Neka svako naše svećeničko srce, napose ranjeno nađe u njemu svoj mir. Sve vas pozdravlja i s vama moli za zajedničko svećeničko dobro«, završava biskup Antun.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88