Pet harmonikaša uveseljavalo uzvanike na momačkoj večeri Ivana Kovačevića u Požeškoj Koprivnici /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Lijepa tradicija održavanja momačkih večeri nekoliko dana prije svadbe i vjenčanja nastavljena je ovih dana u Požeškoj Koprivnici gdje se kod mladoženje Ivana Kovačevića okupilo mnoštvo njegovih prijatelja i rođaka među kojima su bili i brojni oni iz Hrvatske pošte gdje je on zaposlen.

Njegov otac Stjepan poznatiji kao Štefa, umirovljeni zapovjednik Policijske postaje Pleternica i majka Ljubica nisi krili zadovoljstvo ovim obiteljskim slavljem ugostivši brojne uzvanike, a priređeno je mnogo uobičajenih specijaliteta za momačku večer među kojima je lovački gulaš jer je poznato da je Štefa dugogodišnji predsjednik Lovačkog društva „Vražjak“ iz Sesveta.

Sviralo se, pjevalo, plesalo i igralo do kasnih noćnih sati, a posebna zanimljivost je da su zajedno zasvirali pet harmonikaša i to Hrvoje Kovačević, Ivica Strmotić, Damir Peić, Slavko Marić i Željko Kovačević, a uz njih je na klavijaturama bio Denis Strnak te pjevao Igor Ančurovski da bi se kasnije mikrofona uhvatio i Anta Strmotić iz Bilog Briga, legendarni svatovski pjevač gradiškog i požeškog kraja. Ovo potvrđuje da mladoženjina i mladina strana imaju mnogo rođaka među sviračima ovoga kraja.

Ove subote je svadba, te vjenčanje u župnoj crkvi u Bučju gdje živi mlada Ivana Galović iz Zagrađa od oca Mije i majke Ružice, a ona je poznata na ovim prostorima jer je često pjevala slavonske pjesme na festivalima uključujući „Zlatne žice Slavonije“ u Požegi i „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu, te u televizijskim emisijama kao članica pobjedničke ekipe požeškog kraja.

Svadbena svečanost bit će u novouređenoj dvorani „Provansa“ u Zagrađu, a svirat će glazbena skupina „Estrada“.

Foto: D. Krstanović

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: