Pejzaži Like i Slavonije

Autor: Jelenko Topić

DSC_3482POŽEGA – Suradnjom ličkih zavičajnih društava “Vila Velebita” iz Požege i “Vrilo mudrosti” iz Slav. Broda, te Gradskog muzeja Požega i Galerije umjetnina Slav. Brod u izložbenoj dvorani požeškog muzeja postavljena je izložba slika Brođanina Zvonka Petanovića.

-Velebit je bio inspiracija brojnim poznatim slikarima, ali i Zvonku Petanoviću koji značajan dio opusa posvećuje zavičaju svojih predaka – kazao je prilikom otvaranja izložbe Branimir Pešut, ravnatelj brodske Galerije umjetnina.
-Motivi posavske obale djeluju smirujuće, a prelijepi velebitski motivi pobuđuju osjećaj nostalgije i vraćanje korijenima – istakao je prof. dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličko zavičajnog društva “Vila Velebita” iz Požege. Autor se zahvalio na pripremi i organizacioji izložbe istakavši da mu jer zadovoljstvo što izlaže u gradu bogate tradicije kao što je Požega.

Izložbu kojom dominiraju pejzaži Like i Slavonije prigodnim riječima i zahvalom autoru, te organizatorima otvorio je zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić.

Tom prilikom nastupio je mješoviti pjevački zbor “Vile Velebita” pod ravnanjem Monike Sakač Botički.

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.