Pejo i Mira Ćorluka iz Požege skuhali najbolji čobanac: “Teško priznajem da je supruga bolja kuharica čobanca od mene” /FOTO/

Autor: DK

9. POŽEŠKI KOTLIĆ U PARKU KRAJ ORLJAVE

POŽEGA – Mirisi slavonskog čobanca širili su se ne samo u parku kraj Orljave već i po širem dijelu grada Požege. Na 9. manifestaciji „Požeškog kotlića“ svoja umijeća u spravljanju delicije došli su pokazati majstori, njih 41, sa svojim ekipama. Uz vodu i drva svi su dobili od mesa, junetinu i svinjetinu, a sve ostalo od začina do njihovih kuharskih tajni majstori kotlića donijeli su sa sobom.

Nakon kuhanja i samog ocjenjivanja predsjednik žirija Zdenko Došen je istakao da su svi čobanci bili jako dobre kvalitete, te da su odlučivale samo nijanse i po bod razlike.

Ove godine pobjednici su bračni par Čorluka, Pejo koji je osvojio 2. mjesto i Mira koja je osvojila 1. mjesto s bodom više. Pejo nije želio priznati da je supruga bolja kuharica, pa je na kraju priznao da su kuhali zajedno i da su uzorci iz jednog kotlića, ali oba su dobila najveći broj bodova. Treće mjesto osvojio je čobanac Tomislav Perković iz Orahovice.

Pobjednicima su pehare i priznanja uručili direktorica TZ grada Požega Silvija Podoljak i zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: