Pehari i priznanja za najbolji fiš paprikaš odlaze u Valpovo, Blacko i Osijek

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Turistička zajednica grada Požege organizirala je u parku pokraj Orljave i ove godine gastronomsku priredbu „Fišijada“ na kojoj je sudjelovalo 42 natjecatelja iz pet županija. To je zapravo natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša poznatijeg pod imenom fiš-paprikaš.

Prema ocjeni prosudbene komisije u sastavu Marijana Pranić, Zvonimir Škopec i Zdenko Došen najbolji slavonski fiš skuhao je Matej Peradinović iz Valpova, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Milkoviću iz Blacka, a treće mjesto osvojio je Andrej Budač iz Osijeka, pa je pobjednicima gradonačelnik Požege Vedran Neferović uručio pehare i diplome.

Uz glavno natjecanje bilo je popratnih sadržaja kao što je hvatanje šarana u bazenu u čemu su uživali najmlađi, ali i oni nešto stariji.

Bila je to jedna lijepa sada već tradicionalna manifestacija na kojoj su svoje vještine i umijeće pokazali zaljubljenici u spravljanju tog poznatog slavonskog jela.

Uz glazbu tamburaškog sastava Zlatna dolina ugođaj je bio još ljepši za brojne posjetitelje kojima je bila ponuđena i bogata gastronomska ponuda.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije