Pavlovci se sjećaju svojih poginulih branitelja-nogometaša NK „Mladost“

Autor: Jelenko Topić

PAVLOVCI – Ovo selo brestovačkog kraja ove će se subote 22. travnja prisjetit poginulih branitelja tog područja inače nogometaša tamošnjeg kluba kojima su na nogometnom igralištu NK „Mladosti“podignuli spomen-ploču. Riječ je o braniteljima pripadnicima Hrvatske vojske Krešimiru Plešiću, Karlu Vranješeviću i Dragi Žiliću-Čkalji. Očekuje se da ovoj svečanosti budu nazočni pomoćnik ministra branitelja, te zapovjednici postrojbi kojima su pripadali poginuli branitelji. Pokrovitelji svečanosti su općina Brestovac i Požeško-slavonska županija.

-Prije tog svečanog čina kojom prilikom će učenici brestovačke Osnovne škole Dragutina Lermana izvesti kraći kulturno-umjetnički program na igralištu „Mladosti“ održat će se nogometni turnir veterana na kojemu će uz domaće veterane Pavlovaca nastupiti NK „Valiis Aurea“ iz Požege, NK Rijeka, te Vitez i „Gradina“ iz Srebrenika(Bosna i Hercegovina), a mi nekoliko godina surađujemo sa veteranima tih područja – kaže Jozo Ilić, organizator događanja.

Uvečer iza 19 sati kada će se otkriti spomen-ploča u Vatrogasnom domu u Orljavcu dodijelit će se pehari najboljim ekipama i pojedincima na turniru, te će se nastaviti druženje sudionika i gostiju.

/Foto: Ilustracija/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek