Pavlovački veterani pohodili Vitez i znamenitosti toga kraja

Autor: Jelenko Topić

PAVLOVCI/VITEZ – Veterani Nogometnog kluba „Mladost“ iz Pavlovaca  na poziv Hrvata iz Srednje Bosne, točnije iz Viteza gostovali su u susjednoj nam državi, te odigrali prijateljsku nogometnu utakmicu sa veteranima NK „Rijeka“ iz Viteza.

-Utakmica je uistinu bila prijateljska gdje rezultat nije bio bitan, iako su domaćini pobijedili sa rezultatom 3:1- kaže nam Jozo Ilić iz Pavlovaca koji je zajedno sa domaćinom Slavkom Gučaninom iz Stare Bile bio organizator ovoga prijateljstva u Vitezu.


Osim utakmice pavlovački veterani posjetili su neka znamenita mjesta kao napr. spomen-obilježje u selu Križančevo gdje su mudžahedini, odnosno vojska Alije Izetbegovića pobila cijelo selo . Tu su veterani  zapalili svijeće i poklonili se žrtvama, a u Novoj Bili razgledali su crkvu koja je služila za vrijeme rata kao bolnica. Tu su čuli bolna svjedočenja fratara koji su govorili o tom teškom vremenu.


Obišli su i samostan sv.Franje u Gučoj Gori, gdje su također mudžahedini ostavili svoj trag tako su sv.Franji prerezali ruke i sa nekoliko hitaca mu pucali u glavu.

Na kraju su u Travniku razgledali rodnu kuću književnika Ive Andrića i izvor plave vode. Veterani se zahvaljuju za gostoprimstvo ponajprije domaćinu Slavku Gučaninu i šefu hotela „Bor“ u Vitezu.

Foto: J.I.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot