Pavlovački veterani pohodili Vitez i znamenitosti toga kraja

Autor: Jelenko Topić

PAVLOVCI/VITEZ – Veterani Nogometnog kluba „Mladost“ iz Pavlovaca  na poziv Hrvata iz Srednje Bosne, točnije iz Viteza gostovali su u susjednoj nam državi, te odigrali prijateljsku nogometnu utakmicu sa veteranima NK „Rijeka“ iz Viteza.

-Utakmica je uistinu bila prijateljska gdje rezultat nije bio bitan, iako su domaćini pobijedili sa rezultatom 3:1- kaže nam Jozo Ilić iz Pavlovaca koji je zajedno sa domaćinom Slavkom Gučaninom iz Stare Bile bio organizator ovoga prijateljstva u Vitezu.


Osim utakmice pavlovački veterani posjetili su neka znamenita mjesta kao napr. spomen-obilježje u selu Križančevo gdje su mudžahedini, odnosno vojska Alije Izetbegovića pobila cijelo selo . Tu su veterani  zapalili svijeće i poklonili se žrtvama, a u Novoj Bili razgledali su crkvu koja je služila za vrijeme rata kao bolnica. Tu su čuli bolna svjedočenja fratara koji su govorili o tom teškom vremenu.


Obišli su i samostan sv.Franje u Gučoj Gori, gdje su također mudžahedini ostavili svoj trag tako su sv.Franji prerezali ruke i sa nekoliko hitaca mu pucali u glavu.

Na kraju su u Travniku razgledali rodnu kuću književnika Ive Andrića i izvor plave vode. Veterani se zahvaljuju za gostoprimstvo ponajprije domaćinu Slavku Gučaninu i šefu hotela „Bor“ u Vitezu.

Foto: J.I.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: