Park prirode Papuk kandidirao projekt težak 90 mil.kn.: U Velikoj planiraju izgradnju multimedijalne Kuće Panonskog mora

Autor: D.K.

Zgrada Parka prirode Papuk Velika upravna zgradaVELIKA – Park prirode Papuk kontinuirano ulaže u turističku infrastrukturu. Nakon uređenja planinarskih i poučnih staza, jezera, info točaka i geo točke na Jankovcu, ovih su dana,  u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko- podravske županije, kandidirali veliki projekt prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Riječ je o Javnom pozivu Promicanja održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima, a projekt nosi naziv Geopriče UNESCO geoparka.

Planirano ulaganje iznosi 90.090.587,54 kuna. Obuhvaća ulaganje JU PP Papuk u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija, od kojih su najznačajnije one u Voćinu i Velikoj. Time će se uvelike poboljšati turistička infrastruktura izgradnjom i opremanjem jedinstvenog multimedijalnog Geo info centra u Voćinu te uređenjem i opremanjem Kuće Panonskog mora u Velikoj.

Nakon realizacije ovog uistinu zanimljivog projekta,  produžit će se turistička sezona na jesenske i proljetne mjesece u cijeloj Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

– Za Požeško-slavonsku županiju posebno je zanimljiva Kuća Panonskog mora. Bit će smještena u prizemlju postojeće zgrade Javne ustanove Parka prirode Papuk u Velikoj, sadržaji će biti ponuđeni u dvije dvorane s mnoštvom atraktivnih, multimedijalnih sadržaja koji će prezentirati prirodne ljepote Papuka na inovativan način neovisno o godišnjem dobu. Projektom je planirano i montiranje Adrenalinskog parka u kampu Duboka u Velikoj, te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca na području Parka – doznajemo iz PPP.

U sklopu projekta bit će rekonstruirana cesta Slatinski Drenovac-Jankovac-Granica županije, prometnicu dužine 8,810 metara koja vodi do izletišta Jankovac, a trenutačno ne zadovoljava potrebe sve većeg broja posjetitelja, posebice u zimskim mjesecima.

Uređenjem turističke infrastrukture u sklopu Parka prirode Papuk rezultirat će povećanjem broja posjetitelja, produžiti njihov boravak te potaknuti i ostale dionike da pokrenu posao u području turizma (smještajni kapaciteti, ugostiteljski objekti, kušaonice ili suvenirnice).

Projekt su zajedničkim snagama pripremili JU Park prirode Papuk i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije.Park prirode Papuk tabla u šumi

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: