Park prirode Papuk kandidirao projekt težak 90 mil.kn.: U Velikoj planiraju izgradnju multimedijalne Kuće Panonskog mora

Autor: D.K.

Zgrada Parka prirode Papuk Velika upravna zgradaVELIKA – Park prirode Papuk kontinuirano ulaže u turističku infrastrukturu. Nakon uređenja planinarskih i poučnih staza, jezera, info točaka i geo točke na Jankovcu, ovih su dana,  u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko- podravske županije, kandidirali veliki projekt prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Riječ je o Javnom pozivu Promicanja održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima, a projekt nosi naziv Geopriče UNESCO geoparka.

Planirano ulaganje iznosi 90.090.587,54 kuna. Obuhvaća ulaganje JU PP Papuk u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija, od kojih su najznačajnije one u Voćinu i Velikoj. Time će se uvelike poboljšati turistička infrastruktura izgradnjom i opremanjem jedinstvenog multimedijalnog Geo info centra u Voćinu te uređenjem i opremanjem Kuće Panonskog mora u Velikoj.

Nakon realizacije ovog uistinu zanimljivog projekta,  produžit će se turistička sezona na jesenske i proljetne mjesece u cijeloj Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

– Za Požeško-slavonsku županiju posebno je zanimljiva Kuća Panonskog mora. Bit će smještena u prizemlju postojeće zgrade Javne ustanove Parka prirode Papuk u Velikoj, sadržaji će biti ponuđeni u dvije dvorane s mnoštvom atraktivnih, multimedijalnih sadržaja koji će prezentirati prirodne ljepote Papuka na inovativan način neovisno o godišnjem dobu. Projektom je planirano i montiranje Adrenalinskog parka u kampu Duboka u Velikoj, te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca na području Parka – doznajemo iz PPP.

U sklopu projekta bit će rekonstruirana cesta Slatinski Drenovac-Jankovac-Granica županije, prometnicu dužine 8,810 metara koja vodi do izletišta Jankovac, a trenutačno ne zadovoljava potrebe sve većeg broja posjetitelja, posebice u zimskim mjesecima.

Uređenjem turističke infrastrukture u sklopu Parka prirode Papuk rezultirat će povećanjem broja posjetitelja, produžiti njihov boravak te potaknuti i ostale dionike da pokrenu posao u području turizma (smještajni kapaciteti, ugostiteljski objekti, kušaonice ili suvenirnice).

Projekt su zajedničkim snagama pripremili JU Park prirode Papuk i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije.Park prirode Papuk tabla u šumi

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot