Papuk i okolina idealno mjesto za rekreaciju, a posebno za pohode biciklima po brojnim stazama

Autor: D.K.

Središnji dio istočne Hrvatske prostor je gdje se smjestila izrazito šumovita planina Papuk. Nazivaju je još zelenim otokom Panonskog mora, a na njoj se nalazi i istoimeni park prirode koji obiluje brojnim turističkim sadržajima i zanimljivostima za sve ljubitelje ruralnih područja. Taj kraj je prvi izbor za ljubitelje rekreacije na otvorenome jer, osim planinarenja, nudi brdski biciklizam, sportsko penjanje, trekking, kanuing, jahanje, a tu je i adrenalinski park Duboka. Sve ove fizičke aktivnosti može zabilježiti pametni sat koji prepoznaje i do stotinu različitih načina vježbanja.

Početak trkačke rute najčešće je Planinarski dom Jankovac od kojeg vodi ruta duža od deset kilometara. Po Papuku i okolnim područjima biciklirati se može oko Velike, Kutjeva ili Orahovice uz žubor okolnih rječica.

U Pakracu se nalazi i jedinstvena kros staza Kuna pogodna za brdski biciklizam, prilagođena za rekreativce ili obitelji s djecom. Pakračko-lipički kraj tako ima 17, Požega i Pleternica 13, a Velika i Kutjevo sedam biciklističkih staza. To je za većini rekreativaca i biciklista nedovoljno otkriveno područje, a izuzetno je atraktivno za vožnju zbog lijepih prirodnih predjela, šarolikih i zahtjevnih staza, te bogatstva biljnog svijeta i povijesnih znamenitosti.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88