Papučki jaglaci: Iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja planinari i izviđači došli pozdraviti proljeće /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Gotovo 2000 planinara, izviđača i zaljubljenika u prirodu okupilo se na 37. Papučkim jaglacima u Velikoj. Riječ je o najvećoj planinarskoj manifestaciji u ovom dijelu Slavonije kojom simbolično planinari slave početak proljeća.

Uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova lijepe naše, na jaglace su došli su brojni članovi iz više društava iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine te Slovenije.

Okupili su se, već po tradiciji, kod Planinarskog doma Lapjak otkud su krenuli u šetnju Papukom, neiscrpnim izvorom prirodnih ljepota.

Već po tradiciji planinarima se za višesatno uživanje u prirodi nudi pet staza od onih najlakših do Trišnjice i Tauberovih stijena s kojih puca zasigurno najljepši pogled do onih malo težih prema Češljakovačkom visu, Mališćaku i Jankovcu.

Uz planinarske vodiče tu su i rendžeri Parka prirode Papuk koji će voditi uspon do Jankovca koji bi mogao potrajati i do pet sati, a za sigurnost sudionika i ovaj puta brinu članovi požeške stanice HGSS-a.

Dobrodošlicu u Veliku svima je poželio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Uz jutarnju okrjepu, nakon vraćanja na mjesto polaska sve sudionike očekuje ponuda jela i pića te glazba pa bi druženje moglo potrajati sve do mraka.

Vrijeme za hodanje je idealno. Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: