Pandemija reducirala broj glazbenih albuma-ove godine su u požeškom kraju objavljena samo dva!

Autor: Jelenko Topić

Pandemija koronairusa koja je zahvatila svijet od proljeća ove godine očigledno ima odraza na sve oblasti gospodarskog i društvenog života. To je slučaj i sa glazbom, odnosno objavljivanjem albuma u požeškom kraju.

Ranijih godina tu je objavljivano dosta albuma tamburaške glazbe, a od početka ove ta je knjiga pala na dva slova!

Naime do sada je objavljen festivalski album Aurea Festa „Zlatne žice Slavonije 2020.“ sa 21 novom pjesmom, te početkom godine album „Slavonijo, jedina moja“ požeškog interpretatora Stjepana Japarića na kojemu je 12 autorskih pjesama koje su uz Japarića napisali drugi autori kao što su Željko Pavičić, Vladimir Bajt, Željko Bošković, Ivica Bumba, Zvjezdan Marjanović, Ivan Brblić i drugi.

Kako je poznato Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2020.“ u Kaptolu nije održan pa je izostalo objavljivanje njegovog albuma, isti je slučaj sa Dječjim festivalom „Cvjetići glazbe“ u Pleternici, a ove godine album nije objavio ni jedan požeški tamburaški sastav, te ni jedno kulturno-umjetničko društvo u tome kraju.

Sve ovo se odrazilo naravno i na rad tonskih studija kojih ima podosta u ovom kraju. Riječ je o studijima koji su dobro opremljeni i poznati u svijetu domaće glazbe, a smješteni su u Požegi, Vidovcima i Novim Mihaljevcima.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88