Ovoga vikenda svi putevi vode u Kutjevo: Više različitih događanja na jedinstvenim manifestacijama i jednom mjestu….

U sklopu već poznate znanstvene, kulturne i zabavne manifestacije “Festival graševine” u Kutjevu ove je godine organiziran drugačiji i bogatiji program s različitim sadržajima, od samog Simpozija o graševini, izbora Kraljice graševine, do vinskog maratona kroz podrume, zanimljive nogometne utakmice, utrke traktora i koncerta Jasmina Stavrosa.

Na jednom će se mjestu sljubiti glazba i vino uz okupljene proizvođače te zlatne kapljice, ljubitelje tamburaške glazbe i zanimljiva natjecanja s traktorima u kojima će sudjelovati oni stariji ali i najmlađi natjecatelji. Kao i prethodnih godina sve će to pratiti brojni gosti koje organizatori pozivaju da provedu ugodan dan u Kutjevu.

Uz zabavni i kulturni program u koji je ubrojena jedinstvena traktorijada-utrku traktora počevši od oldtajmera pa sve do onih moderno opremljenih. Posjetitelji će u nastavku programa moći uživati u zabavi do dugo u noć slaveći graševinu, sudjelujući u kreativnim kvizovima i programu kao i bogatoj gastro ponudi.

Uz dobro poznatu utrku traktora i zabavni program na trgu, ove godine se bira vinska kraljica – Kraljica graševine, trči se vinski maraton, a posjetitelji će uživati u brojnim popratnim aktivnostima zaključno s koncertom Jasmina Stavrosa.

Program počinje 31. svibnja stručnim simpozijem o graševini, a nastavlja se istoga dana poslije podne nogometnim susretom momčadi reprezentacije gradonačelnika i „Vallis Aurea“. Navečer će se održati izbor vinske kraljice-Kraljice graševine.

Drugog dana u subotu 1. lipnja previđen je zanimljiv i sadržajan glazbeni i zabavni program za brojne posjetitelje.

Uz vinski maraton i obilazak podruma brojnih vinara od 14 sati uslijedit će dječja utrka traktora, te zanimljiva utrka traktora odraslih od 16.30 sati, a nakon toga će se odigrati nogometna utakmica NK Kutjeva i NK Višnjevac. Uslijedit će radionice i različita natjecanja za mališane, a od 18 sati kreće cjelovečernji zabavno-glazbeni program na kojemu najprije nastupaju mladi tamburaši „De Gotho“ te od 19.30 skupina „Perfecto“ iz Sarajeva.

Središnji nastup je koncert zvijezde naše zabavne estrade Jasmina Stavrosa i njegovog sastava koji će početi,također na Trgu graševine u 21.30 sati.

Prije toga, točnije u 20.30 sati bit će proglašenje najboljih na natjecanjima, te dodjela nagrada.

Bit će tu i niz drugih zanimljivosti kao što su dan otvorenih podruma, vožnje fijakerom i vinskim biciklom, izbor najljepšeg i najveselijeg štanda.

Dakako organizirana je bogata gastronomska ponuda specijaliteta ovog kraja po popularnim cijenama, a na štandovima će vinari, te vlasnici obiteljskih gospodarstava ponuditi svoja vina i druge domaće proizvode.

Podsjećamo organizatori Festivala graševine su Udruga kutjevački vinari, Turistička zajednica grada Kutjeva, a potporu daju grad Kutjevo, Kutjevo d.d., Hrvatska turistička zajednica, Požeško-slavonska županija, Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i drugi.

Foto: Arhiva pozega. eu i plakat

0 Comment