Ovog vikenda tradicionalna manifestacija na Trgu graševine u Kutjevu

Autor: Požega.EU

Martinje u Kutjevu 2014.KUTJEVO – Tradicionalna manifestacija nastavlja se i ove godine u Kutjevu, na Trgu graševine na kojem će se održati dvodnevna manifestacija “Kutjevačko Martinje”. Uz bogat glazbeni program, posjetitelje očekuju vrhunski slavonski specijaliteti, suhomesnati proizvodi koji su višestruko nagrađivani koje proizvode poznati i priznati proizvođači mesnih delicija iz tih krajeva. dakako da će se predstaviti i obrtnici sa svojim rukotvorinama ali i vinari koji će ponuditi posjetiteljima svoju vrhunsku kapljicu na kušanje.

U kolijevki plemenite kapljice i ove će godine martinje biti proslavljeno dvodnevnim bogatim programom u kojem će zasigurno uživati ne samo zaljubljenici u tradicionalne manifestacije već i planinari. Očekuje se više od tisuću planinara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, koji već tradicionalno dolaze u Kutjevo. Planinari i izletnici moći će uživati u šetnji jednom planinarskom stazom već u subotu, a u nedjelju ih očekuju tri različite planinarske staze uz vodiče HPD “Vidim” iz Kutjeva. No, Martinjska zabava počinje već u petak, 6. studenog partyjem u caffe baru “Ceco” uz grupu Vertigo. To je uveritra u program na Trgu graševine koji će u subotu početi u 16,30 sati  uz mlade tamburaše  iz sastava “Sanjariž” i Zbor Matice umirovljenika Grada Kutjeva. U 18,00 sati je svečano paljenje vatre i početak pečenja vola kojeg će planinari i svi gosti moći tradicionalno kušati u nedjelju.  Glazbeni program na Trgu graševine obogatit će svojim nastupom i popularne Garavuše te Posegana, a pripremljena je i zabava u ŠRC Kutjevo na kojoj će  od 22 sata svirati Bisernica.

U nedjelju ujutro nastavlja se s planinarskim izletima, a nakon svete mise u 11:00h u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije, okupljanje je na Trgu graševine u 13:30sati uz nastup tamburaškog sastava Poljadija. Svečana povorka s konjanicima, kolima, predstavnicima vinara i brojnih udruga s područja Grada kreće prema crkvi u 14sati. Nakon obreda krštenja mošta, održat će se slikanje milenijske fotografije ispred Dvorca Kutjevo. Milenijsku fotografiju u Kutjevu već po treći put snimit će poznati fotograf Šime Strikoman iz Vodica. Svi prisutni ispunit će prostor ispred Dvorca u obliku grba Grada Kutjeva pa  organizatori pozivaju sve goste i posjetitelje, sve Kutjevčane da se pridruže ovom jedinstvenom događaju. Od  15:30 sati na  Trgu graševine nastupit će KUD-ovi Poljadija, Češka beseda i Bektež. Za nastavak dobre zabave i za veselu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav Kas iz Osijeka, a u 18:30h koncert će održati Dražen Zečić. U subotu i nedjelju, uz to,  Dani su otvorenih podruma u podrumima kutjevačkih vinara.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Bogat program s ponosom je prokomentirao i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, upućujući dobrodošlicu svim gostima.

-Ponosni smo na našu manifestaciju “Kutjevačko Martinje” koja na jedinstven način objedinjuje sve ono što ovaj naš lijepi i bogati kraj nudi svojim žiteljima ali i svim gostima. Turistički  i gospodarski potencijali vinorodnog kutjevačkog podneblja imaju neospornu vrijednost i zaslužuju da ih se na pravi način i valorizira. Vjerujem da je ovo jedan od pravih načina, na putu smo razvoja i nastojat ćemo i dalje i više. Kako u tome uspijevamo, dođite i uvjerite se na Kutjevačkom Martinju – rekao je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva.

/Foto: naslovnica, ilustracija, pozega.eu/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot