Ove subote na požeškom trgu sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Autor: DK

blankPOŽEGA –  Poljoprivredna televizija organizator je sajma AgroTour Slavonija koji će se održati ove subote 24. rujna 2016. godine na Trgu Svetog Trojstva u Požegi u prijepodnevnim  satima.

Otvorenje sajma je u 10 sati, a trajat će do 15 sati uz kontinuirani zabavni program.

blank

Lana Ivaniš Kiš, voditeljica prodaje Poljoprivredne televizije

-Sajam će okupiti izlagače iz cijele Slavonije, ali i šire, koji se, pored standardnih, bave i uzgojem poljoprivrednih kultura koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne. Tako će se posjetiteljima predstaviti uzgajivači egzotičnog voća i povrća poput plavog krumpira, papaje, pitaje, marakuje, guave, zatim aronije, batata, industrijske konoplje, buće, kontinentalne lavande, uljarica i ljekovitog bilja, proizvođači domaće tjestenine s vrganjima, meda, začinske paprike, tradicionalnih kolača, zlatoveza, slavonskog kulena itd – istakla je Lana Ivaniš Kiš, voditeljica prodaje Poljoprivredne televizije.

blank

Matea Kubalek Gajić, OPG Kubalek iz Pakraca

Predstavnici seoskih gospodarstava, kao i turističkih zajednica s područja Požeško-slavonske županije, prezentirat će bogatu ponudu i sadržaje koje ruralna gospodarstva nude. Osim raznih degustacija, posjetitelje očekuje i bogat popratni program. Za dobru atmosferu pobrinut će se kulturno-umjetnička društva i tamburaški sastavi, dok će se najmlađi posjetitelji moći uključiti u igre i radionice vezane uz poljoprivredu te osvojiti nagrade.

blank

Thomas Heinz Pandžić, vlasnik Zlatnog luga

Ovom prilikom predstavljeno je obiteljsko gospodarstvo Kubalek iz Pakraca koje se bavi uzgojem batata, pčelarstvom i proizvodnjom sadnica batata o čemu je govorila Matea Kubalek Gajić, dok je Thomas Heinz Pandžić, vlasnik Zlatnog luga dao osvrt na razvoj ruralnog turizma u našoj zemlji.

-Očekujemo potpore sa državne razine za razvoj kontinentalnog turizma, a Zlatni lug je upravo završio uređenje još jedne kuće sa 10 soba, odnosno 21 ležaj tako da sada može primiti jedan autobus izletnika- kazao je Pandžić, te dodao da se u njihovu ponudu mogu na različite načine uključiti obiteljska gospodarstva.

Svi posjetitelji sajma imat će priliku pokazati svoju brzinu i spretnost i osvojiti vrlo vrijedne nagrade koje osigurava zlatni sponzor sajma Alles. Glavna nagrada je Einhell motorna kosilica, dok su ostale nagrade Einhell bušilica i brusilica te utješna nagrada – večera za dvije osobe u restoranu Zlatni lug.

Sponzori i partneri sajma: Grad Požega, Požeško-slavonska županija, Turistička zajednica Grada Požege, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Komunalac Požega, Alles d.o.o., Zlatni lug, Tempo savjetovanje j.d.o.o., Grbić d.o.o., Poljoprivredna zadruga Prvča, Einhell, Radio Valis Aurea i www.glasdodaske.com.

blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića