Ove subote na požeškom trgu sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Autor: D.K.

POŽEGA –  Poljoprivredna televizija organizator je sajma AgroTour Slavonija koji će se održati ove subote 24. rujna 2016. godine na Trgu Svetog Trojstva u Požegi u prijepodnevnim  satima.

Otvorenje sajma je u 10 sati, a trajat će do 15 sati uz kontinuirani zabavni program.

Lana Ivaniš Kiš, voditeljica prodaje Poljoprivredne televizije

-Sajam će okupiti izlagače iz cijele Slavonije, ali i šire, koji se, pored standardnih, bave i uzgojem poljoprivrednih kultura koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne. Tako će se posjetiteljima predstaviti uzgajivači egzotičnog voća i povrća poput plavog krumpira, papaje, pitaje, marakuje, guave, zatim aronije, batata, industrijske konoplje, buće, kontinentalne lavande, uljarica i ljekovitog bilja, proizvođači domaće tjestenine s vrganjima, meda, začinske paprike, tradicionalnih kolača, zlatoveza, slavonskog kulena itd – istakla je Lana Ivaniš Kiš, voditeljica prodaje Poljoprivredne televizije.

Matea Kubalek Gajić, OPG Kubalek iz Pakraca

Predstavnici seoskih gospodarstava, kao i turističkih zajednica s područja Požeško-slavonske županije, prezentirat će bogatu ponudu i sadržaje koje ruralna gospodarstva nude. Osim raznih degustacija, posjetitelje očekuje i bogat popratni program. Za dobru atmosferu pobrinut će se kulturno-umjetnička društva i tamburaški sastavi, dok će se najmlađi posjetitelji moći uključiti u igre i radionice vezane uz poljoprivredu te osvojiti nagrade.

Thomas Heinz Pandžić, vlasnik Zlatnog luga

Ovom prilikom predstavljeno je obiteljsko gospodarstvo Kubalek iz Pakraca koje se bavi uzgojem batata, pčelarstvom i proizvodnjom sadnica batata o čemu je govorila Matea Kubalek Gajić, dok je Thomas Heinz Pandžić, vlasnik Zlatnog luga dao osvrt na razvoj ruralnog turizma u našoj zemlji.

-Očekujemo potpore sa državne razine za razvoj kontinentalnog turizma, a Zlatni lug je upravo završio uređenje još jedne kuće sa 10 soba, odnosno 21 ležaj tako da sada može primiti jedan autobus izletnika- kazao je Pandžić, te dodao da se u njihovu ponudu mogu na različite načine uključiti obiteljska gospodarstva.

Svi posjetitelji sajma imat će priliku pokazati svoju brzinu i spretnost i osvojiti vrlo vrijedne nagrade koje osigurava zlatni sponzor sajma Alles. Glavna nagrada je Einhell motorna kosilica, dok su ostale nagrade Einhell bušilica i brusilica te utješna nagrada – večera za dvije osobe u restoranu Zlatni lug.

Sponzori i partneri sajma: Grad Požega, Požeško-slavonska županija, Turistička zajednica Grada Požege, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Komunalac Požega, Alles d.o.o., Zlatni lug, Tempo savjetovanje j.d.o.o., Grbić d.o.o., Poljoprivredna zadruga Prvča, Einhell, Radio Valis Aurea i www.glasdodaske.com.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot