Ove nedjelje svi u Veliku: Pridružite se veličkim planinarima i prošetajte Papukom do Anđine barake ili istrčite Papučki cener

Autor: D.K.

VELIKA – Sve je spremno za tradicionalni Memorijalni pohod na Anđinu baraku i utrku Papučki cener koji se u nedjelju, 2. prosinca, održavaju u organizaciji Planinarskog društva „Mališćak“, Velika.

Za utrku Papučki cener već je prijavljeno 80 trkača iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, a kako su prijave i na sam dan utrke organizatori i ove godine očekuju stotinjak sudionika.

– Trčimo prva dva kilometra po asfaltu, a ostatak je makadam koji je u drugoj polovici vrlo loš. Na dijelu trase u duljini od oko 400 metara je šumska sječa pa će biti i blata. Preporuka je uzeti jače/tvrđe tenisice – poručuju organizatori.

Start utrke je u 10, 30 sati ispred zgrade Parka prirode Papuk na 263 m/nv. Najviša točka staze je 780 m/nv, a cilj na 735 m/nv.

Detalji utrke su na www.stotinka.hr.

Planinarski pohod na Anđinu baraku održava se 18. godinu kao spomen na 11 hrvatskih branitelja koji su poginuli 2. 12. 1991. godine na bazi Papuk. Planinari se na ovu manifestaciju odazivaju redovito u velikom broju, a prema najavama iz planinarskih društava, tako će biti i ove godine. Okupljanje planinara je kod crkve sv. Augustina u 8,30 sati, a polazak na turu je u 9 sati trasom Velika-Stari grad-Lapjak-Nevoljaš-Anđina baraka.

Za sve planinare i trkače na cilju je osiguran kruh i mast te čaj i kuhano vino. Vrijeme će u nedjelju biti sunčano s temperaturom zraka između nule i osam Celzijevih stupnjeva. Stoga, ako već niste isplanirali vikend, još uvijek imate vremena pridružiti se planinarima ili pak trkačima na ovom tradicionalnom i hvale vrijednom događanju koje organiziraju velički planinari.

Za sve informacije vezane uz planinarski pohod javite se Tomislavu Juriću (098/166 1480) i Tomislavu Šebalju (091/118 9901), a za utrku Papučki cener Mariju Periću na broj 098/160 4468.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: