Ove godine počinje gradnja vatrogasnog doma i spremišta

Autor: Jelenko Topić

ČAGLIN – Čak 108 intervencija imali su u prošloj godini vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva  Čaglin od kojih su 84 buile tehničke intervencije, te 6 požara, dobili su navalno vozilo kao dar  Vlade Tirola, sudjelovali u sanaciji poplava, te provodili brojne preventivne aktivnosti u Osnovnoj školi Stjepana Radića, kao i nekoliko vježbi. To je rečeno u izvješću zapovjedništva na godišnoj skupštini DVD Čaglin čiji rad su pozdravili županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, kao predstavnik Vatrogasne zajednice županije, zatim Zvonko Jurić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, koji je najavio kandidiranje izgradnje vatrogasnog doma i spremišta iz fondova ruralnog razvoja Europske unije.

U izvještaju Upravnog odbora ističe se da društvo ima 60 članova od kojih 32 operativna, srušili su stari vatrogasni dom, a u izradi je projektna dokumentacija za novi.

Uz to u programu rada je dogradnja prostorije uz sadašnje spremište, nabava opreme i odora, stručno osposobljavanje i drugo.

Predsjednik DVD Čaglin Zdenko Šipec obrazložio je izmjene statuta društva koje su prihvaćene, Vlado Skeledžija i Pero Bjelajac primili su spomenice za 30-godišnju aktivnost u vatrogastvu, a dodijeljene su diplome i i priznanja za položena zvanja u vatrogastvu.

Više iz kategorije