Ova regija možda dobije još jednu televiziju

Autor: Jelenko Topić

Agencija za elektorničke medije logoPOŽEGA/ZAGREB – Na temelju Zakona o elektroničkim medijima nadležno državno Vijeće za elektroničke medije uputilo je poziv za iskazivanje javnog interesa za pokretanje televizijskog kanala za regiju D2 kojoj pripada među ostalima i područje Požeške kotline. Riječ je o teritoriju na kojemu zasada emitira program samo Slavonskobrodska televizija dok primjerice u regiji D1(Istočna Slavonija) program emitiraju tri lokalne televizije!

Vijeće za elektroničke medije, sukladno zakonskim odredbama, prije raspisivanja javnog natječaja za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije utvrđuje postojanje javnog interesa. Stoga su pozvali udruge civilnoga društva, znanstvene, kulturne, sportske, strukovne, vjerske, obrazovne, humanitarne udruge i institucije kao i ostale zainteresirane pravne i fizičke osobe s područja dijela Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije, te cijele Virovitičko-podravske i  Požeško-slavonska  županije da dostave pisano očitovanje o potrebi pokretanja novog televizijskog kanala na području svog djelovanja u kojem će posebno navesti publiku kojima bi se trebao obraćati novi kanal te programe ili sadržaje koje bi posebno trebali biti zastupljeni. Interes javnosti iskazuje se za djelovanje novog televizijskog kanala kao elektroničkoga medija, a ne za određenog nakladnika. Rok za dostavu iskazivanja interesa je najkasnije do 19. ožujka 2016. godine.Ovakav poziv bio je upućenm i prije nešto više od dvije godine kada su se javile udruge i potencijallni nakladnici, no nakonn toga izostalo je raspisaivanje natječaja za dobivanje koncesije.

Nakon noga navodno su zanimanje za pokretanje televizije na ovom području pokazivali Osječka televizija i Agencija „2×1 komunikacije“ iz Zagreba. Kako je poznato u Požegi unazad tri godine djeluje Poljoprivredna TV koja emitira program putem četitri platforme u Hrvatskoj i jedne u susjednoj Bosni i Hercegovini. Vrijeme koje je pred nama pokazat će ima li netko od njih namjeru ići na zemaljske emitiranje digitalnog signala u ovoj regiji.

Više iz kategorije