Otvoreno prvenstvo grada u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Otvorenjem novih bazena u Požegi stekli su se uvjeti da se obnove i u gradu Požegi i plivačka natjecanja. Već početkom ljeta, čim je bazen stavljen u funkciju organizirana je besplatna Škola plivanja u koju se uključilo rekordnih 630 djece. Kako je započela i nova školska godina, a vrijeme je još uvijek ljetno, grad Požega i požeški gradonačelnik Vedran Neferović organizirali su Otvoreno prvenstvo grada u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola.

– Zadovoljstvo je što smo s novim bazenom uspješno organizirali školu plivanja, a da danas započinjemo s prvim natjecanjem u plivanju na novom bazenu. Sad imamo uvjete za sva sportska natjecanja na vodi pa i vaterpolo, za koji se nadam da će zaživjeti u našem gradu. Sport u gardu Požegi u svakom slučaju će se pojačati – istakao je gradonačelnik Neferović, koji je svima zaželio dobre uspjehe u natjecanju i prije svega dobro druženje.

Ukupno se na natjecanju pojavilo 100-njak učenika, najviše iz osnovnih škola grada Požege, a dvadesetak učenika iz srednjih škola.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije