Otvoreno novo malonogometno igralište u Vidovcima s umjetnom travom (foto)

VIDOVCI – Pokraj stadiona NK Dinama u Vidovcima otvoreno je mini pitch malonogometno igralište s umjetnom travom. Svečanosti su nazočili brojni mještani i sportski djelatnici, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić i drugi. Igralište je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je nakon svečanosti sa suradnicima bio nazočan sjednici Županijskog nogometnog saveza.

-Drago mi je što će jedan ovakav sportski objekt na području grada Požege doprinijeti razvoju sporta. Ovdje ima puno mladih i puno djece, a ovaj dio grada je s najvećim brojem stanovnika kao prigradsko naselje. Vjerujem da će se dobivanjem ovog novog sadržaja biti još veća motivacija za sport i da će on biti jako dobro posjećen – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Nogometno igralište ima posebno značenje i za stvaranje hrvatske povijesti jer su baš na tom prostoru postrojavanje postrojbe hrvatske vojske 63. bataljuna iz koje je iznikla slavna 123. brigada.

-Ovo nije samo igralište. To je centar događanja i društvenog zbivanja na ovom predivnom prostoru. Drago mi je vidjeti toliki broj mladih ljudi i djece koji su ovdje s nama koji se žele baviti sa sportom. Ponosni smo jer ovakvih prostora imamo sve više i želim da mladi u tome što više uživaju – naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Veliki je broj djece koja svakodnevno dolaze trenirati i koji iskazuju sve veći interes za nogometom i drugim sportovima. Vrijedni treneri daju svoj veliki doprinos radeći sa više uzrasta što rezultira brojnim pobjedama na sportskim natjecanjima.

-Najveća je sreća kada vidim djecu s loptom i roditelje koji ih prate i bodre. U početcima moje nogometne karijere nismo imali ovako dobre uvjete kao što vi to imate ovdje. Hrvatski nogometni savez skrbi o hrvatskom nogometu i on je od postojanja Republike Hrvatske jedina konstanta. U svijetu je samo hrvatski nogomet uvijek visoko držao ruku na srcu, bio ponosan na svoju zemlju i svoje navijače, zato ćemo uskoro i biti na Europskom prvenstvu. U Hrvatskoj trebamo dvije tisuće ovakvih projekata, od Dubrovnika do Osijeka. Puno djece igra u velikim gradovima, ali na kraju djeca iz siromašnijih dijelova Hrvatske postati će hrvatski reprezentativci i zato djeco sanjajte da postanete kao Mandžukić ili Olić koji dolaze iz ovih krajeva – istakao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog saveza.

Nakon pozdravnih riječi uzvanika i gostiju obratio se i mjesni župnik vlč. Branko Šipura koji je nakon kratkog duhovnog proslova na sve zazvao Božji blagoslov.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

0 Comment

Send a Comment