Otvoreno novo malonogometno igralište u Vidovcima s umjetnom travom (foto)

Autor: D.K.

VIDOVCI – Pokraj stadiona NK Dinama u Vidovcima otvoreno je mini pitch malonogometno igralište s umjetnom travom. Svečanosti su nazočili brojni mještani i sportski djelatnici, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić i drugi. Igralište je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je nakon svečanosti sa suradnicima bio nazočan sjednici Županijskog nogometnog saveza.

-Drago mi je što će jedan ovakav sportski objekt na području grada Požege doprinijeti razvoju sporta. Ovdje ima puno mladih i puno djece, a ovaj dio grada je s najvećim brojem stanovnika kao prigradsko naselje. Vjerujem da će se dobivanjem ovog novog sadržaja biti još veća motivacija za sport i da će on biti jako dobro posjećen – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Nogometno igralište ima posebno značenje i za stvaranje hrvatske povijesti jer su baš na tom prostoru postrojavanje postrojbe hrvatske vojske 63. bataljuna iz koje je iznikla slavna 123. brigada.

-Ovo nije samo igralište. To je centar događanja i društvenog zbivanja na ovom predivnom prostoru. Drago mi je vidjeti toliki broj mladih ljudi i djece koji su ovdje s nama koji se žele baviti sa sportom. Ponosni smo jer ovakvih prostora imamo sve više i želim da mladi u tome što više uživaju – naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Veliki je broj djece koja svakodnevno dolaze trenirati i koji iskazuju sve veći interes za nogometom i drugim sportovima. Vrijedni treneri daju svoj veliki doprinos radeći sa više uzrasta što rezultira brojnim pobjedama na sportskim natjecanjima.

-Najveća je sreća kada vidim djecu s loptom i roditelje koji ih prate i bodre. U početcima moje nogometne karijere nismo imali ovako dobre uvjete kao što vi to imate ovdje. Hrvatski nogometni savez skrbi o hrvatskom nogometu i on je od postojanja Republike Hrvatske jedina konstanta. U svijetu je samo hrvatski nogomet uvijek visoko držao ruku na srcu, bio ponosan na svoju zemlju i svoje navijače, zato ćemo uskoro i biti na Europskom prvenstvu. U Hrvatskoj trebamo dvije tisuće ovakvih projekata, od Dubrovnika do Osijeka. Puno djece igra u velikim gradovima, ali na kraju djeca iz siromašnijih dijelova Hrvatske postati će hrvatski reprezentativci i zato djeco sanjajte da postanete kao Mandžukić ili Olić koji dolaze iz ovih krajeva – istakao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog saveza.

Nakon pozdravnih riječi uzvanika i gostiju obratio se i mjesni župnik vlč. Branko Šipura koji je nakon kratkog duhovnog proslova na sve zazvao Božji blagoslov.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot