Otvoreno novo dječje igralište u Cerovcu (FOTO)

Autor: DK

CEROVAC – Jučer je predano na upotrebu i blagoslovljeno novoizgrađeno dječje igralište u Cerovcu kojeg su tamošnji mještani, posebno djeca i mladi, željno čekali. U nazočnosti brojnih mještana Cerovca igralište je simbolično predao djeci na upotrebu jakšički općinski načelnik Ivica Kovačević u nazočnosti svog zamjenika Mile Barišića i predsjednika Općinskog vijeća Boška Obradovića. Igralište je blagoslovio sesvetački župnik vlč. Toma Cibula kojem kao župniku nadležno pripada mjesto Cerovac u jakšičkoj općini.

Branko Miličević, predsjednik Mjesnog odbora Cerovac

– Ovo što sad ovdje vidite je jedan lijepi događaj za nas mještane Cerovca. Dobili smo hvalevrijedan objekt i za nas u svakom slučaju reprezentativan za naše mlade stanovnike kojima je to najveća potreba. Najiskrenije se zahvaljujem načelniku Ivici Kovačeviću što je imao razumijevanja i što je ovo igralište uspio izgraditi kako nam je i obećao. Naše selo ima budućnost jer je veći broj mladih obitelji ostao živjeti ovdje što potvrđuje i djelovanje područne škole u našem mjestu. Od 15 do 18 godina imamo više njih od 20-ak koji žive u ovom selu, a i onih najmlađih ima i više od 30-ak. U planu nam je da nakon ovih radova započnemo sa uređenjem našeg doma koji je također potreban da ga koriste svi mještani za razne prigode. Duboko sam uvjeren da ćemo uz pomoć našeg načelnika Kovačevića u tome i uspjeti jer ona nam pomaže koliko je to god u njegovoj mogućnosti, a i više od toga jer ima puno razumijevanja -rekao je predsjednik Mjesnog odbora Cerovac Branko Miličević.

Nepravda prema mještanima Cerovca je ispravljena jer su kako je to naglašavao jakšički općinski načelnik Ivica Kovačević do sada djeca i mladi bili uskraćeni sa sportskim sadržajima kojih uopće nije niti bilo u tom mjestu. Dovršetkom izgradnje igrališta zaokružena je cjelina sa sportskim sadržajima u Cerovcu, a već ovih dana otvara se novo gradilište u u tom mjestu, počinje kompletna obnova područne škole za što su također osigurana sredstva.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Jedna mlađa ekipa iz Cerovca je došla u općinu i dala prijedlog da se izgradi jedno primjereno igralište za djecu i mlade što smo kao što vidite u veoma kratkom roku i učinili. Budući da unutar dvorišta područne škole ovdje u Cerovcu nije bilo moguće izgraditi ovakvo igralište odlučili smo da to napravimo na mjestu nekadašnjeg nogometnog igrališta koje su dugi niz ne upotrebljava. Odlučili smo napraviti kvalitetno igralište za više sportskih sadržaja, mali nogomet, rukomet, odbojku i košarku sa dodatnim pratećim spravama za one najmlađe. Ukupna investicija izgradnje i asfaltiranja igrališta oko 175 tisuća kuna, a izdvojili smo i dodatna sredstva za opremu i dodatne radove tako je cjelokupna investicija oko 220 tisuća kuna. U planu je da se oko igrališta uredi okoliš u čemu će također općina pomoći koliko bude mogla. Što se tiče dječjih igrališta ostalo nam je da još da slično sagradimo u Eminovcima jer u tom mjestu nema takvog uređenog i asfaltiranog, a to je drugo naselje po veličini u općini Jakšić. Uvjeren sam da ćemo to naredne godine uspjeti i realizirati za što planiramo uvrstiti sredstva u proračun za 2017. godinu – naglasio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Nakon svečanog otvaranja mještani Cerovca ugostili su uzvanike i izvođače radova u mjesnom domu gdje su zadržali u kraćem druženju.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: