Otvoreno 220 novih parkirnih mjesta na novom bolničkom parkiralištu

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Svim vozačima i korisnicima bolničkih usluga koji su imali problema zbog pronalaženja parkirnog mjesta mučnoj situaciji došao je kraj otvorenjem novog dijela parkirališta sa 220 parkirnih mjesta. Parkiralište je u funkciju pustio simboličnim “odvezivanjem vrpce” saborski zastupnik Zdravko Ronko u nazočnosti zamjenika ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijana Cesarika i aktualnog ravnatelja Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željka Glavića.

-Bolnica je do sada imala oko 180 parkirališnih mjesta a ovo novo ima 220 što je više nego udvostručen kapacitet. Nadamo se da je to dovoljan broj za sve one koji uslugu parkiranja budu trebali. Mi svaki dan imamo 700-800 pacijenata koji dolaze zbog različitih pregleda i pretraga u bolnicu, a običaj je da dođe svatko sa svojim autom tako da koliko god da je veliko parkiralište ispadne da je nedostatno. Jedno vrijeme neće nedostajati parkirališnih mjesta. Ovaj prostor ima velike mogućnosti proširenja tako da se uz malo novca može proširiti parkiralište jer je zemljište uz postojeće izgrađeno parkiralište u vlasništvo bolnice. Usluga parkiranja se neće naplaćivati što je zasluga načina financiranja izgradnje parkirališta koje je vlasništvo bolnice – rekao je prof.dr.sc. Željko Glavić.

Na otvorenje su bili nazočni i drugi uzvanici, saborski zastupnici Franjo Lucić i Dražen Đurović. župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenikom Darkom Puljašićem uz brojne liječnike i zaposlenike bolnice koji su također bili nazočni na svečanosti otvorenja.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željko Glavić je naglasio i drži kao najzaslužnijeg za zatvaranje financijske konstrukcije saborskog zastupnika Zdravka Ronka koji je izlobirao gotovo 2,3 milijuna kuna kolika i ukupna vrijednost ovog projekta.

-Grad Požega je uvijek skrbio o svojoj bolnici o bolesnicima i o medicinskom osoblju sve do prošle godine kad je nakon lokalnih izbora došlo do promjene vlasti i kad se nova vlast oglušila o već dogovorenom financiranju parkirališta od strane grada kako naši bolesnici i svi građani koji koriste usluge naše bolnice ne bi morali plaćati parkiranje. Kako su se isti oglušili i o financiranju 50+50% morali smo lobiranjem pronaći sredstva na drugom mjestu što je u konačnici dar Požežanima, novo parkiralište – rekao je Ronko.

Zamjenik ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijan Cesarik, imao je samo riječi pohvale za ovu bolnicu koju drži kao uzor nad drugim ustanovama i kao najbolju bolnicu u Rebublici Hrvatskoj koja i zavrjeđuje ovakvu vrijednu investiciju koja je samo jedna u nizu takvih.

-Ovakva investicija je važna za građane jer predstavlja visoki standard. Svi naši građani kada dolaze u bolnicu imaju veliku potrebu za odgovarajuće parkiranje. Mnoge naše bolnice, kao što je u Kalićevoj bolnici u zagrebu, nemaju odgovarajuće parkiranje. Požeška bolnica imala je takav problem i naši pacijenti su se najviše žalili na parkiranje, a ne na uslugu koja je u požeškoj bolnici jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj – rekao je zamijenik ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijan Cesarik te podsjetio na proces spajanja požeške i pakračke bolnice koji drži kao dobrim projektom koje ima izuzetan rezultat unatoč svim negodovanjima i prigovaranjima da kao takvo pripajanje ne donosi nikakve rezultate.

-U godinu dana su smanjeni troškovi u iznosu od 10 milijuna kuna za obje bolnice što je velika razlika u odnosu na 2013. godinu. Pokazati će se da je spajanje u kratkoročnom razdoblju pomoglo i pakračkoj bolnici da se oporavi pa da u određenom trenutku postane samostalna. Požeška bolnica ima veliki broj specijalista, subspecijalista, primariusa, magistara i doktora znanosti i sveučilišnih profesora što je po broju zaposlenih kao takva prva u Hrvatskoj, što na žalost to pakračka bolnica nije imala – zaljučio je Cesarik.

DSC_0043 (Small)

Više iz kategorije