Otvorena Škola plivanja na Gradskim bazenima – upisano 407 djece koja će savladati plivačke tehnike /FOTO/

Autor: DK

Nastavljena je tradicija. I ove je godine otvorena Škola plivanja na Gradskim bazenima u koju je upisano 407 djece, onih koji su neplivači i plivači početnici. Na otvorenju je bio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je, pozdravljajući djecu i njihove roditelje, naglasio kako je i smisao bazena i lokalne samouprave da osigura djeci, između ostalog, lijepe i ugodne ljetne praznike i da u slobodnom vremenu nešto i nauče, poput plivanja i da postanu plivači.

-Oduševljen sam velikim brojem upisanih mališana. Grad Požega će osigurati sva potrebna sredstva i logistiku kako bi se ovaj projekt i dalje razvijao. Prvi put ovdje sudjeluju i košarkaši, rukometaši, odbojkaši, mladi kuglači, potrudili smo se da svi koji se bave sportom ovog ljeta budu na požeškim bazenima i da zajedno uživamo u pogodnostima koje grad Požega pruža svojim najmlađim, ali i ostalim sugrađanima – rekao je gradonačelnik Požege.

Škola plivanja je organizirana u osam grupa, koju vodi osam profesora kineziologije, koji će u planiranih tri tjedna odraditi dva programa, obuku neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. Voditelj škole plivanja Albinko Bagarić koji je zahvalio roditeljima na poklonjenom povjerenju, te predstavnicima grada Požege na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem koji su podržali rad škole.

Mogao se zamijetiti i kontakt policajac Dražen Lednicki na Gradskim bazenima koji budnim okom prati što rade ona dobra djeca i građani a tako i one koji su došli na bazene ne s poštenim namjerama. Kontakt policajac Dražen Lednicki sudjelovao je i na sastanu  s ravnateljem Javne ustanove „Sportski objekti Požega“ Antom Brkićem i voditeljem bazena Krešimirom Čuljkom te voditeljem Spasilačke službe Zdenkom Orozom na kojemu je stanje tijekom proteklih godina ocjenjeno pozitivno te su predstavljene mjere prevencije koje će se poduzimati tijekom ove ljetne sezone na bazenima. Na sastanku je bio i policijski službenik za nadzor i planiranje – za prevenciju u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Miro Miličević te policijska službenica za nadzor i potporu za prevenciju Suzana Mikel.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=258541]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »