Otvorena nova zgrada Glazbene škole u Požegi

Autor: R.K.

Glazba od danas ima svoj novi najsuvremeniji dom. Svečano je otvorena nova zgrada Glazbene škole Požega. Nakon 44 godine od osnutka osnovne, a prije 25 godina i srednje glazbene škole, koje su djelovale do sada na šest lokacija, od danas blizu pet stotina učenika na različitim programima obrazovanja sa svojih gotovo pedeset profesora, imaju uvjete u kojima će dosadašnje izvrsne i nagrađivane rezultate moći još bolje postizati.

Novu školu blagoslovio je mrgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup, a uz čestitku za otvorenje, pored ostalog naglasio da kad glazba pokrene pokrene srce čovjeka, pa ga digne na onu razinu života na koju ga može samo glazba dići, onda je njezina uloga silno velika.

Gradonačelnik Vedran Neferović uručio je ključeve nove zgrade i ugovor o njenom korištenju ravnatelju škole Veljku Valentinu Škorvagi, a dekan Muzičke akademije Dalibor Cikovjević ugovor o suradnji.

Izgradnja i opremanje nove zgrade škole stajalo je 14,5 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, 6,3 milijuna kuna Grad Požega i 900.000 kuna Ministarstvo znanosti za opremu. Međutim, škola nije u cijelosti opremljena, tako da će biti potrebno još blizu tri milijuna kuna za te namjene.

Bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka i saborskog zastupnika čekalo je mjesto u prvome redu, ali on nije došao…

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek